Productie-detail

Ik wil naar huis

Ik wil naar huis

TV & Film VANAF 11 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
8 waarderingen

Na 39 pleeggezinnen komt Sietske noodgedwongen terecht in een jeugdinrichting. Er is maar één ding wat zij wilt: naar huis.

14 min. : Online beschikbaar. Grof taalgebruik. : Vanaf 20 okt nieuw seizoen Zapp echt gebeurd, za en zo rond 13:30 uur.

Beschrijving inhoud

De realistische jeugddocumentaire "Ik wil naar huis", beschrijft het moeilijke leven van de pas 14-jarige Sietske. Toen Sietske 7 jaar was, is ze uit huis geplaatst. Na in maar liefst 39 pleeggezinnen te hebben gewoond, zit ze nu noodgedwongen in een gesloten jeugdinrichting. Hier zit Sietske niet op haar plaats en ze wil dan ook maar 1 ding: terug naar huis. Gemakkelijk zal dit niet gaan.

In deze documentaire wordt Sietske tijdens verschillende situaties gevolgd. Zo zien we Siestke onder andere in de slaapkamer, op de groep en bij gesprekken. Tijdens deze situaties krijgt de kijker een beter beeld van het leven van Sietske. In de vele jaren dat Sietske in verschillende pleeggezinnen woonde, heeft ze er alles aangedaan om daar iedere keer weer weg te kunnen. Dit deed ze vooral door zich te misdragen. Zo praat Sietske bijvoorbeeld over het feit dat ze veel blowde en met de verkeerde jongens om ging. Dit leidde tot ruzies en het terroriseren van andere mensen. Sietske krijgt op bepaalde dagen bezoek van haar moeder en tevens hebben zij veel telefooncontact. Ze is iemand die heel veel heeft meegemaakt. Dit blijkt onder andere wanneer ze op verlof mag en dit niet helemaal verloopt zoals het zou moeten. Mag ze dan nog niet naar huis?

Leeftijdsadvies

In deze 15 minuten durende documentaire, ziet de kijker hoe het dagelijks leven van een tienermeisje met gedragsproblemen eruit ziet. Hoe is het om in een gesloten jeugdinrichting te wonen en niet echt een thuis te hebben? Kijkers zien een goed en indrukwekkend beeld van het verblijf in een gesloten jeugdzorginstelling. De documentaire bevat een rustig spreek- en beeldtempo. Er komt wel grof taalgebruik in omdat Sietske uit frustratie wel eens scheldt. Deze film past bij kinderen vanaf 11 jaar. Producties met een hoge realiteitswaarde sluiten aan bij hun interesses. Deze documentaire is erg realistisch en behandelt een best heftige onderwerpen als het uit huis geplaatst zijn wegens gedragsproblemen, een tiener die zich misdraagt en blowt en met verkeerde jongens omgaat.

Bijzonderheden

De documentaire "Ik wil naar huis" werd in 2010 genomineerd voor de juryprijs Cinekid Kinderkast Non-Fictie. De Cinekid Kinderkasten zijn de prijzen voor de beste jeugdtelevisieprogramma's in de categorieën fictie en non-fictie.

Jullie mening

Ook leuk

Website 11+ JR

Moviestarplanet.nl

Moviestarplanet.nl

Moviestarplanet.nl

Meer weten...

Boek 11+ JR

De Kronieken van de kroon I - De Verdwenen Prins

De Kronieken van de kroon I - De Verdwenen Prins

De Kronieken van de kroon I - De Verdwenen Prins

Meer weten...

TV & Film 11+ JR

De wereld van Sofie

De wereld van Sofie

De wereld van Sofie

Meer weten...