Productie-detail

Igloo-Gloo

Igloo-Gloo

TV & Film VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
79 waarderingen

De twee zeehondjes kijken iedere dag uit naar wat het vliegtuig ze die dag gaat brengen.

10 min. : JimJam. : Kijk voor uitzendtijden in de TV Gids van JimJam.

Beschrijving inhoud

"Igloo–Gloo" is een poppen-animatie van ongeveer 10 minuten, waarin twee babyzeehondjes de hoofdrol spelen. Elke dag begint hetzelfde. Ze zijn in hun iglo op de sneeuwvlakte bezig met alledaagse dingen als schoonmaken of spelen totdat ze een vliegtuigje horen aankomen. Wanneer het vliegtuigje komt gaan ze naar buiten omdat het vliegtuigje, altijd volgens dezelfde route met dubbele looping in de lucht, iets brengt. Dit zijn alledaagse gebruiksvoorwerpen zoals een zonnebril, sleutels, sokken of een plumeau. Ze spelen hier de hele dag mee. Aan het einde van de dag gaan ze naar binnen en gaan ze naar bed. Als de lampjes uit zijn, zie je een beeld van de maan die het speeltje bij zich heeft.

In deze animatie spreken de karakters in een fictieve taal. Er zijn dus geen moeilijke woorden om uit te leggen. Wel is niezen en lachen duidelijk herkenbaar. Er is een rustig beeldtempo met constant hetzelfde camerastandpunt.

Leeftijdsadvies

Doordat "Igloo–Gloo" altijd ongeveer het zelfde begint en altijd hetzelfde eindigt, is het voorspelbaar voor jonge kinderen en dat geeft ze een fijn gevoel. Door deze voorspelbaarheid en verder de 2 statische karakters en de fictieve taal is het programma geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Dit ondanks het feit dat de belevingswereld niet helemaal aansluit bij kinderen van deze leeftijd.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 2+ JR

Peppa Big

Peppa Big

Peppa Big

Meer weten...

App 2-4 JR

Brabbel

Brabbel

Brabbel

Meer weten...

Boek 2+ JR

Wat hebben Wizzy & Woppy gegeten?

Wat hebben Wizzy & Woppy gegeten?

Wat hebben Wizzy & Woppy gegeten?

Meer weten...