Productie-detail

Iep!

Iep!

TV & Film VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
89 waarderingen

Viegeltje is een meisje met vleugels. Warre vindt haar en probeert haar op te voeden als een normaal meisje. Viegeltje vliegt echter weg en gaat op reis naar het zuiden met de andere vogels.

80 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

In de speelfilm "Iep!" vinden een man en een vrouw iets in het bos dat lijkt op een kindje, maar ook op een vogel. Ze besluiten het te houden en haar op te voeden. Ze noemen haar Viegeltje. Haar vleugels ontwikkelen zich snel. Wanneer de winter komt vliegt Viegeltje met de overige vogels mee naar het zuiden. Omdat ze nog niet zo goed kan vliegen valt ze naar beneden en komt terecht bij Loetje. Loetje is een meisje dat door haar vader als 'vervelend' wordt beschouwd. Loetje besluit samen met haar nieuwe vriendinnetje, die ze Iep noemt, in een boom te gaan slapen. Die nacht vliegt ze weer weg. De 'vader en moeder' van Viegeltje gaan samen met Loetje verder op zoek naar het vogelmeisje. Nergens vinden ze haar. Een andere man die haar wilde redden, sluit zich aan bij de zoektocht naar Viegeltje. Het meisje is weer weggevlogen. Ze is geen gewoon meisje. Ze vliegt samen met de andere vogels naar het zuiden: dat wordt een lange, avontuurlijke reis. Haar 'ouders' laten haar uiteindelijk gaan en de film heeft een happy end.

Viegeltje (of Iep) spreekt in een fictieve taal. Ze praat bijna niet, op een enkel woordje en wat gepiep na. De andere karakters spreken gewoon Nederlands. Er wordt in gemakkelijke taal gesproken. De film speelt zich op vele plaatsen af en er komen veel details en meerdere karakters in voor.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit "Iep!" aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 3 jaar. Doordat de film vrij lang duurt (80 minuten) is deze geschikt voor kijkers vanaf 4 jaar. Onder andere omdat er veel karakters in deze film voorkomen. Vierjarigen zullen de dialogen tussen de karakters beter begrijpen, en de verhaallijn goed kunnen volgen

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

Boek 4+ JR

Ik zou wel een kindje lusten

Ik zou wel een kindje lusten

Ik zou wel een kindje lusten

Meer weten...

Boek 4+ JR

Het grote sprookjesboek voor groot en klein

Het grote sprookjesboek voor groot en klein

Het grote sprookjesboek voor groot en klein

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Koekeloere

Koekeloere

Koekeloere

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren