Productie-detail

Ice Dragon (IJsdraak)

Ice Dragon (IJsdraak)

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Door problemen thuis wordt de elfjarige Mik noodgedwongen uit huis gezet. In het avontuur wat volgt leert Mik van alles over familie, vriendschap en liefde.

77 min. : film op DVD. 6. : Vanaf 7 februari 2013.

Beschrijving Inhoud

De film gaat over de elfjarige Mik die in een grauwe voorstad van Stockholm woont. Mik woont thuis met zijn oudere broer Tony en zijn aan alcohol verslaafde vader. Op een gegeven moment gaat het thuis fout en moet Mik bij zijn tante wonen. Net wanneer Mik zich weer thuis begint te voelen, gaat het wederom mis.

De film speelt zich af in Zweden. Hierdoor zijn er veel beelden van het Zweedse landschap. Al vanaf een jaar of zeven maken andere landen en culturen deel uit van de belevingswereld van het kind. Aangezien Mik een fan is van hard-rock worden er in de film vaak harde rock nummers afgespeeld. Muziek en geluid zijn belangrijke elementen in de film. Zo worden verschillende situaties begeleid door effect-geluiden. Ook wordt er vaak muziek gebruikt om de emoties van Mik te ondersteunen.

Leeftijdsadvies

De film is gesproken in het Zweeds, maar heeft Nederlandse ondertiteling. De meeste kinderen onder de negen jaar zullen moeite hebben met het volgen van de ondertiteling. In de film speelt zich een relatie af tussen Mik en een meisje. Dit verschil tussen jongens en meisjes hoort ook bij de belevingswereld van de negenjarige. Vanaf negen jaar wordt dit daarom begrepen. Het onderwerp vriendschap begint vanaf deze leeftijd belangrijk te worden. Dit komt in de film vaak terug.

Leeftijdsadvies: Vanaf 9 jaar

Opmerkingen

-In de film zit één scène die als schokkend kan worden ervaren. Mik is een zombie-film liefhebber en in de film wordt een korte scène uit een zombie-film getoond (inclusief bloed en een zombie). Vanaf 9 jaar beginnen kinderen echter kritisch naar media te kijken. Zo nemen ze eerder afstand van het afgebeelde.

-Ook wordt er in de film een paar keer gevloekt. Mik vertelt een aantal keren dat zijn vader in een rockband zit met een vloekwoord als naam.

Trailer

 

Jullie mening

Ook leuk

Boek 9+ JR

Het geheim van het 100e doelpunt

Het geheim van het 100e doelpunt

Het geheim van het 100e doelpunt

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Het beste van Felix the Cat

Het beste van Felix the Cat

Het beste van Felix the Cat

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Vrolijke kerst

Vrolijke kerst

Vrolijke kerst

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren