Productie-detail

Ice Age 5: Collision Course

Ice Age 5: Collision Course

TV & Film VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Door de altijd weer onhandige Scrat verkeert de wereld van Ice Age in gevaar. De kudde van Diego, Manny en Sid slaat op de vlucht.

100 min. 2016-07-13 00:00:00. Blue Sky. 6. Vanaf 13 juli 2016 in de bioscoop.

Kenmerken

  • Bioscoop
  • 2D en 3D
  • Ice Age
  • Dieren, planeten, aarde
  • Familie, liefde

Beschrijving inhoud

Scrat’s epische achtervolging van het ongrijpbare eikeltje zorgt er dit keer voor dat hij in de ruimte terechtkomt waarbij hij per ongeluk een kosmische kettingreactie teweegbrengt, die de wereld van Ice Age volledig dreigt te veranderen. Een asteroïde dreigt in te slaan op de aarde. Om zichzelf te redden moeten Sid, Manny, Diego en de rest van de kudde hun huis verlaten. Een reis vol humor en avontuur begint, waarbij ze een nieuwe wereld ontdekken met nieuwe karakters.

Ice Age 5: Collision Course is een Ice Age-film zoals we die gewend zijn, vol grapjes en de personages met hun eigen karaktertrekken. Wel is dit een van de meest flitsende Ice Age-films, in ieder geval wat betreft de snelheid van de beelden en daarmee het verhaal. Nog meer dan de andere films worden hier ijstijd-kenmerken gecombineerd met de huidige tijd. Zo wordt er gesproken over daten, hashtags en wordt er mobiel gebeld met takjes. Maar dit allemaal in een wereld vol natuur en dieren, waarin geen mensen aan te pas komen. En ondertussen zit Scrat vast in een modern ruimtestation (waar zijn de mensen gebleven?). Op de achtergrond spelen thema's als liefde en familie een rol, zoals wanneer de verloofde van Peaches Manny ervan probeert te overtuigen dat Peaches veilig bij hem is. Een film vol ramkoersen dus.

Leeftijdsadvies

Ice Age 5: Collision Course is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Vanaf deze leeftijd begrijpen ze wat het ruimtestelsel is, snappen ze de rol van de aarde daarin en welke gevaren er dreigen. Ook kunnen ze het tempo van de film redelijk volgen. Maar ook voor veel oudere kinderen is deze film een aanrader. Oudere kinderen snappen namelijk weer wat een meteorietendouche is en wat het gevaar ervan is. Je moet wel maar net weten wat een asteroïde is, maar dat wordt gedurende de film wel duidelijk. 

Hoe gingen de andere films van Ice Age ook alweer? Check de recencies.

Deze recensie is geschreven door de redactie van Mediasmarties.

Jullie mening

Ook leuk

App 7+ JR

Mega Jump

Mega Jump

Mega Jump

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Phineas & Ferb The Movie: Dwars door de 2de Dimensie

Phineas & Ferb The Movie: Dwars door de 2de Dimensie

Phineas & Ferb The Movie: Dwars door de 2de Dimensie

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Madagascar 3: Op Avontuur in Europa 3D

Madagascar 3: Op Avontuur in Europa 3D

Madagascar 3: Op Avontuur in Europa 3D

Meer weten...