Productie-detail

Ice Age 3 - Dawn of the Dinosaurs

Ice Age 3 - Dawn of the Dinosaurs

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
23 waarderingen

Diego, Manny en Ellie gaan op zoek naar Sid die is meegenomen naar de ondergrondse jungle. Onderweg beleven zij allerlei spannende avonturen.

94 min. : Film op DVD. 6. Ja.

Manny de mammoet en zijn vrouw Ellie verwachten een baby. Sid de luiaard is jaloers, want hij wil ook graag kinderen. Dan vindt Sid drie eieren. Tot zijn verrassing komen daar drie baby-dino’s uit. Hij doet zijn best om hen goed op te voeden, maar toch gaat er van alles mis. Op een dag vindt de echte moeder de kleine dino’s. Zij neemt haar kinderen en Sid mee naar haar huis in de ondergrondse jungle. Sid’s vrienden willen Sid redden en volgen hem. Daardoor belanden zij in een spannend avontuur. Ze komen in de gevaarlijke dinowereld terecht. Daar krijgen ze ook te maken met een wezel die op dino’s jaagt. Onderweg naar Sid krijgt mammoet Ellie een dochtertje. Blijft de groep bij elkaar of zorgt de gevaarlijke dinosaurus Rudy voor problemen?

Ice Age 3 heeft dezelfde humor als Ice Age 1 en 2, maar is wel wat spannender.

De film duurt 94 minuten. Op de DVD wordt Engels gesproken, er is een Nederlandse ondertiteling.

___________________________________________________________
Informatie voor ouders en professionals

___________________________________________________________

Beschrijving inhoud

In het derde deel van Ice Age zien we hoe Manny de mammoet enorm zenuwachtig is: zijn vrouw verwacht haar eerste baby. Met veel zorg en aandacht heeft hij een prachtige speeltuin gemaakt en probeert hij de natuur zo kindvriendelijk mogelijk te maken. Diego de sabeltandtijger voelt zich hierdoor echter buitengesloten en is bang dat de groep slecht is voor zijn jachtinstinct. Hij denkt erover om zijn vrienden te verlaten. Ook Sid voelt zich buitengesloten. Hij wil ook graag een gezinnetje voor zichzelf. Wanneer hij een drietal eieren vindt, komt deze droom uit. In eerste instantie gaat het om een net-alsofspel: hij tekent gezichtjes op de eieren en praat met hen. Hij wordt echter verrast wanneer de eieren uitkomen en hij moet gaan zorgen voor… een drietal babydinosaurussen! Natuurlijk gaat dit niet zonder slag of stoot. Ondanks de grote moeite die hij stopt in de opvoeding kan hij niet voorkomen dat enkele dieren bijna worden opgegeten en de speeltuin wordt vernield. Na een onheilspellend geluid zien we de echte moeder van de drie kleine dinosaurussen ten tonele verschijnen. Zij neemt haar drie kinderen, maar óók Sid mee naar een ondergrondse jungle, waar ze woont. Sid's vrienden wachten geen seconde en gaan de dinosaurus achterna. Dit brengt hen in een spannend avontuur waarin ze onder leiding van wezel Buck de gevaarlijke dinowereld moeten zien te overleven. De grootste uitdaging vormt de dinosaurus Rudy, die Buck halfblind heeft gemaakt. Ondertussen proberen Sid en de moederdino elkaar te overtreffen in de opvoeding. Voor Sid een erg moeilijke opgave. Toch blijft hij een lid van deze dinogroep. Onderweg bevalt Ellie (mammoet) van haar dochtertje Peaches. Zal de 'kudde' bij elkaar blijven of is de gevaarlijke Rudy degene die voor probelemen zorgt?

Ook in dit derde deel van de Ice Age reeks staat het thema vriendschappen en relaties voorop. Te zien is hoe verhoudingen tussen mensen / dieren kunnen veranderen wanneer het thema geboorte om de hoek komt kijken. Ga ik nu een andere rol innemen binnen de groep? Is er nog wel tijd en aandacht voor mij? En ook dit avontuur bevat voor de hoofdpersonen van Ice Age weer diverse leermomenten. Ontdekt wordt dat ieder zijn bijdrage levert aan de groep en hiermee onmisbaar is. Ook de humor komt op dezelfde manier terug als binnen de andere delen: humor door geluid, door beeld en soms wat ironie. Anders dan de andere Ice Age-films, bevat dit deel wat meer spannende elementen. De onderwereld van de dinosaurussen is zwart en onheilspellend.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit deze film het beste aan bij de leeftijd van ongeveer 8 jaar. De diepere vriendschappen, de dynamische karakters van de hoofdpersonen en de humor kunnen deze kinderen goed begrijpen. Vanwege spannende elementen het moeiteloos moeten kunnen meelezen van de ondertiteling, past de film bij kijkers van 9 jaar en ouder.

Trailer

Jullie mening

Meer van Ice Age

TV & Film 8+ JR

Ice Age 1

Ice Age 1

Ice Age 1

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Ice Age 2 - The Meltdown

Ice Age 2 - The Meltdown

Ice Age 2 - The Meltdown

Meer weten...

Game 7+ JR

Ice Age 2 - The Meltdown

Ice Age 2 - The Meltdown

Ice Age 2 - The Meltdown

Meer weten...

Ook leuk

TV & Film 8+ JR

Zeke & Luther

Zeke & Luther

Zeke & Luther

Meer weten...

Website 8+ JR

TypeTopia

TypeTopia

TypeTopia

Meer weten...

App 8+ JR

Smurf's Village

Smurf's Village

Smurf's Village

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren