Productie-detail

I Am Weasel

I Am Weasel

TV & Film VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

I. M. Weasel is een intelligente, populaire wezel die veel talenten heeft, wat veel jaloezie opwekt bij de domme baviaan I. R. Baboon.

7 min. : Cartoon Network. 6.

Beschrijving inhoud

De personages Weasel en Baboon begonnen als onderdeel van de show 'Cow and Chicken'. Al gauw werden ze de hoofdpersonen van hun eigen serie. Weasel is een intelligente wezel, die door zijn vele talenten en behulpzaamheid beroemd is geworden. Baboon is jaloers op alles wat Weasel is en bereikt heeft, en probeert zijn succes constant te evenaren. Hij is echter erg dom en heeft veel pech, waardoor zijn streven steeds mislukt. Ook in deze show is het personage 'The Red Guy' actief. Hij komt vaak langs in zijn verschillende vermommingen en is al even slecht als hij in de serie 'Cow and Chicken' is.

De tegenstellingen tussen Weasel en Baboon zijn erg groot en worden vaak belicht. Weasel spreekt met een deftig Nederlands accent en formuleert mooie zinnen, terwijl Baboon veel onjuiste woordcombinaties produceert als “Ik is blij zijn!”. De jaloezie van Baboon is mede hierdoor een belangrijk en duidelijk thema. Vaak beleven de twee dieren bizarre avonturen en de karakters die ze tegen het lijf lopen vertonen meestal onverklaarbaar gedrag. The Red Guy speelt de slechterik, die vaak een onrealistische draai geeft aan het verhaal. Humor komt veel aan bod. Dit wordt vooral gedaan door beeld- en geluidgebruik, ironie en sarcasme.

Leeftijdsadvies

De verhaallijnen van 'I Am Weasel' zijn erg onrealistisch. De kijker moet in staat zijn abstract te kunnen denken om de gebeurtenissen te kunnen volgen. De serie is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Op deze leeftijd begrijpen kinderen vormen van humor als ironie en sarcasme. Ook kunnen deze kinderen reageren op absurde uitspraken, die in deze show regelmatig gemaakt worden.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 10-12 JR

Toen het oorlog was

Toen het oorlog was

Toen het oorlog was

Meer weten...

Boek 10+ JR

CoderDojo: Bouw je eigen website

CoderDojo: Bouw je eigen website

CoderDojo: Bouw je eigen website

Meer weten...

Boek 10-13 JR

Oorlog in inkt

Oorlog in inkt

Oorlog in inkt

Meer weten...