Productie-detail

Huisje Boompje Beestje

Huisje Boompje Beestje

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
41 waarderingen

Leer over mensen, planten en dieren, verschijnselen uit de niet-levende natuur, techniek en milieu.

15 min. : Zapp. AL.

Beschrijving inhoud

"Huisje, Boompje, Beestje" is een educatief magazine dat wordt gepresenteerd vanuit het 'HBB Clubhuis'. In dit clubhuis leven vogel Raaf en zijn vrienden Fahd en Carlijn. Samen vormen zij het presentatietrio van HBB en zij vervelen zich nooit. Afleveringen gaan over diverse onderwerpen zoals geld en sparen, Marokko, dieren of bouwen. Raaf is een grappige en onhandige vogel en Fahd en Carlijn moeten hem veel dingen uitleggen. Zo wil Raaf zijn geld bijvoorbeeld graag uitgeven aan snoep maar leren Fahd en Carlijn hem dat hij beter kan sparen voor iets wat hij echt graag wil hebben. Omdat Raaf zo naïef en ondeugend is, zorgt hij voor lachwekkende situaties. Zo wordt hij bijvoorbeeld bijna opgepakt als hij zelf briefgeld maakt en hiermee probeert te betalen.

In de meeste afleveringen blijft Raaf in het clubhuis en gaat Fahd of Carlijn op pad om meer te weten te komen over een bepaald onderwerp. Vaak hoort er ook een knutselopdracht bij de aflevering, deze kun je op de bijbehorende site vinden. Daar staan ook extra filmpjes en prijsvragen, waar in het programma dan ook vaak naar wordt verwezen. Dit educatieve magazine behandelt wel eens onderwerpen waarin moeilijke woorden of termen voorkomen. Deze worden altijd duidelijk uitgelegd naar de kijker. Het gehele programma is op kinderen uit het primair onderwijs (groep 3 en 4) gericht en dat is qua taalgebruik terug te zien.

Leeftijdsadvies

In "Huisje, Boompje, Beestje" worden alledaagse onderwerpen op een leuke en speelse manier uitgelegd. Het is op deze manier niet saai om iets te leren en dit zal kinderen zeker aanspreken. In veel filmpjes komen leeftijdsgenootjes voor en dit vinden kinderen ook aantrekkelijk om te zien. Dit programma sluit het beste aan bij de leef- en belevingswereld van kinderen van 6 jaar. Zij krijgen interesse voor de wereld om hen heen en bijvoorbeeld knutselen. Het speelse, grappige presentatietrio zal kinderen vanaf deze leeftijd ook aanspreken.

Jullie mening

Meer van Huisje Boompje Beestje

Website 6+ JR

Huisje Boompje Beestje

Huisje Boompje Beestje

Huisje Boompje Beestje

Meer weten...

Ook leuk

App 6+ JR

LOOPIMAL

LOOPIMAL

LOOPIMAL

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Toy Story 1

Toy Story 1

Toy Story 1

Meer weten...

App 6+ JR

Dr. Seuss Band

Dr. Seuss Band

Dr. Seuss Band

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren