Productie-detail

Hugo 3D

Hugo 3D

TV & Film VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
11 waarderingen

Een magisch verhaal over een weesjongen die klokken maakt in een treinstation van Parijs.

126 min. : Film op DVD. 9. Ja.

Beschrijving inhoud

Het 12-jarige weesjongetje Hugo Cabret woont in de muren van een druk treinstation in Parijs. Zijn dagelijkse taak is om ervoor te zorgen dat de klokken gelijk blijven lopen. Klokkenmeester Hugo heeft zijn fascinatie voor het repareren van machines van zijn vader. Als wees is Hugo af en toe genoodzaakt iets te stelen. Een croissantje als hij honger heeft of een speelgoedstuk voor onderdelen die hij gebruikt om klokken en automaten te repareren. Als Hugo op een dag weer een poging doet, wordt zijn notitieboekje afgepakt door een boze winkeleigenaar. Als hij het boekje terug probeert te krijgen, brengt dit hem op een ontroerend en betoverend avontuur.

Door de ontmoeting met de verbitterde, oude winkeleigenaar kruist het meisje Isabelle Hugo's pad. Samen met haar probeert hij een mysterie op te lossen. Er lijkt een verband te zijn tussen het overlijden van Hugo's vader, de winkeleigenaar en een mechanische pop die alleen kan worden opgewonden door een hartvormige sleutel die er niet is. Ondertussen opereert Hugo nog steeds in het geheim in de muren van het Parijse station en moet hij oppassen dat de manke stationsinspecteur hem niet naar het weeshuis stuurt. Dit zorgt soms voor grappige, stuntelige achtervolgingen.

Leeftijdsadvies

"Hugo" is een magisch verhaal dat zich afspeelt in en rondom het Parijse station in de jaren '30. Het verhaal draait om familie en de passie voor de magie van film, waarbij de oneliner 'Kom en droom met mij' aansluit. Dit avontuurlijke, soms grappige en ontroerende mysterie past het best bij kinderen vanaf 10 jaar. In de film hebben diverse elementen een verband met elkaar en komen enkele flashbacks voor, wat de kijker vanaf deze leeftijd goed kan volgen.

Bijzonderheden

  • Deze film is gebaseerd op het boek 'De uitvinding van Hugo Cabret'. Een bestseller van de schrijver Brian Selznick. Regisseur Martin Scorsese heeft het verhaal verfilmd: zijn eerste 3D film.
  • Sacha Baron Cohen speelt de stationsinspecteur in deze film. Hij is bekend als karakter Ali G en Borat.
  • "Hugo" won maar liefst vijf Oscars in 2012, voor onder meer Beste Camerawerk, Art Direction en Speciale Effecten.

Trailer (ondertiteld)

Jullie mening

Ook leuk

Boek 10+ JR

Lieve Stine, weet jij het?

Lieve Stine, weet jij het?

Lieve Stine, weet jij het?

Meer weten...

Boek 10+ JR

Kerst in de kippenren

Kerst in de kippenren

Kerst in de kippenren

Meer weten...

Website 10+ JR

HoeZoMediawijs.nl

HoeZoMediawijs.nl

HoeZoMediawijs.nl

Meer weten...