Productie-detail

Howl's Moving Castle

Howl's Moving Castle

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

De jonge Sophie wordt door een vloek een oud vrouwtje. Ze verschuilt zich in het bewegende kasteel van de tovenaar Howl. Kan ze de vloek ongedaan maken?

119 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

In de Japanse animatiefilm "Howl’s Moving Castle" wordt de jonge hoedenmaakster Sophie door een vloek veranderd in een oud vrouwtje. De Heks van Verspilling is hiervoor verantwoordelijk. Omdat Sophie zich niet meer in haar stadje kan vertonen vlucht ze naar de bergen waar ze zich verstopt in het bewegende kasteel van de tovenaar Howl. Hier ontmoet ze de vuurdemon Calcifer, de jonge knecht Markl en natuurlijk Howl zelf. Calcifer is ook vervloekt en samen maken ze de afspraak elkaar te helpen om van de vloek af te komen. Maar de charismatische Howl heeft ook een duistere kant die hij steeds minder lijkt te beheersen. Lukt het Sophie om Howl en Calcifer te helpen en daardoor zichzelf ook?

De hoofdpersoon van het verhaal is Sophie, vanuit haar perspectief wordt de film getoond. Er zijn veel bijrollen die het verhaal kracht bij zetten. Howl is de duistere, charismatische tovenaar die uiteindelijk ook maar een onzekere jongen blijkt. Calcifer, de vuurdemon, is de komische noot met zijn pessimistische opmerkingen en 'aangebrande' karakter. Daarnaast zijn de tovenaarsleerling, de Heks van Verspilling, haar hond en de vogelverschrikker leuke elementen die het verhaal compleet maken. Het beeldtempo is vaak rustig, er wordt veel tijd genomen om de omgeving te tonen. De spannende scènes worden aangesterkt door opzwepende muziek. Humor wordt getoond in beeld, bijvoorbeeld in de zenuwachtige hond met kippenpoten, maar ook in geluid, bijvoorbeeld wanneer Sophie verandert in een oud vrouwtje en je steeds al haar botten hoort kraken.

Leeftijdsadvies

Doordat Sophie in het kasteel gaat wonen leert zij de bewoners goed kennen, het wordt een soort vervangende familie. Deze verdieping in de relaties spreekt kinderen vanaf 8 jaar aan. Bijna alle karakters hebben een geheim, Sophie is eigenlijk een jong meisje, Howl en Calcifer hebben ooit iets afgesproken waar ze beiden aan vast zitten en de vogelverschrikker is ook meer dan alleen een vogelverschrikker. Deze diepere laag in de karakters vinden kinderen vanaf 8 jaar ook erg interessant. Kinderen van deze leeftijd vinden het erg belangrijk wat anderen van ze denken, Sophie en Howl hebben dit beiden ook. Howl stelt zelfs dat het leven geen zin heeft als je niet mooi bent, hij leert in de loop van het verhaal wel dat uiterlijk niet belangrijk is, maar juist het innerlijk

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 8+ JR

Zapp Skills

Zapp Skills

Zapp Skills

Meer weten...

Website 8+ JR

Tsjakka!

Tsjakka!

Tsjakka!

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Free Willy

Free Willy

Free Willy

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren