Productie-detail

Hotel Transylvanië: Hotel vol monsters 3D

Hotel Transylvanië: Hotel vol monsters 3D

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
9 waarderingen

Graaf Dracula heeft een hotel opgericht speciaal voor monsters, maar dan verschijnt een ongewenste gast...

91 min. : Bioscoopfilm. 6. : 19 december 2012.

Beschrijving inhoud

Graaf Dracula moet alleen zijn dochter Mavis opvoeden omdat zijn vrouw is overleden. Hij doet er alles aan om haar te beschermen, in het bijzonder tegen mensen. Om die reden richt hij Hotel Transsylavnië op speciaal voor monsters, zodat monsters zich altijd veilig voelen. Op een dag wordt Mavis 118 jaar en is er een groot feest in het hotel, uit alle hoeken van het land komen de monsters op visite voor de grote verjaardagsshow. Maar dan komt er een onverwachte gast, de überrelaxte Johnny, een mens...

De film begint met een flashback naar 1898 waarin wordt laten zien hoe dol Graaf Dracula op zijn dochter is en er alles doet om haar te beschermen; ook het hotel wordt gebouwd. Dan gaan we naar het heden. In de film komen allerlei bekende en onbekende monsters komen voorbij, Frankenstein, De Weerwolf (en zijn familie), de Mummy en de onzichtbare man. Er komt ontzettend veel humor voor in de film, veel taalgrappen en woordspelingen. Zo wordt Frankenstein door Dracula Vrekkenstein genoemd omdat hij zichzelf door de post laat bezorgen in het hotel, dat is goedkoper. Als Mavis blij is roept ze "Hondsdolle honden!" en krijgt ze voor haar verjaardag 'camenblèrt' (dat ook echt schreeuwt). Dracula noemt Mavis ook bloedsinaasappeltje en de Weerwolf is blij dat hij er is: "Hier scheldt niemand me tenminste uit voor Dolfje". Veel personages hebben een accent, zo praat de Weerwolf plat, praat Frankenstein soms Duits en is de vrouw van Frankenstein een echte Amsterdamse.

Mavis wil dolgraag de wereld verkennen, maar dit wil de Graaf voorkomen omdat mensen gevaarlijk zijn, het wordt op driekwart van de film duidelijk hoe dat komt dat Dracula zo denkt. In de film staat familie centraal. Er wordt een knipoog gemaakt naar de maatschappij, volgens Graaf Dracula willen mensen je volproppen met snoep en dragen ze steeds minder kleren zodat ze monsters gemakkelijk kunnen wurgen. Graaf Dracula's gezicht wordt duivels op het moment dat hij zijn woede niet kan beheersen, dit is een eng gezicht.

Leeftijdsadvies

De film is geschikt voor kinderen vanaf tenminste 8 jaar. De film bevat zoals eerder gezegd veel taalhumor en woordspelingen, kinderen vanaf 8 à 9 jaar kunnen dit begrijpen en dus waarderen. Er bloeit wat tussen Johnny en Mavis, dit aspect spreekt deze doelgroep ook aan. De karakters in de film zijn echte karikaturen, hier houden 8-jarigen van. Kinderen vanaf 8 jaar houden ook van magisch denken en beleven plezier aan iets wat ze zelf niet durven; de monsters in dit verhaal spelen hier mooi op in. Het wordt ook duidelijk dat monsters en eigenlijk ook mensen helemaal niet eng zijn.

Bijzonderheden

  • Stemmen worden onder andere ingesproken door Charly Luske (Graaf Dracula), Ferry Doedens (Johnny) en Liza Sips (Mavis).
  • Er komen ook liedjes voor in de film en er is een verwijzing naar het nummer van LMFAO "I'm sexy and I know it" (hiermee wordt verder niets bijzonders gedaan, alleen gebruikt als hip nummer).
  • Een van de uitvoerend producenten is Adam Sandler, hij spreekt de originele stem in van Graaf Dracula.

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 8+ JR

Coraline

Coraline

Coraline

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Knetter

Knetter

Knetter

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Alpha & Omega

Alpha & Omega

Alpha & Omega

Meer weten...