Productie-detail

Horton

Horton

TV & Film VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
85 waarderingen

Horton weet zeker dat er een heel dorp verscholen zit in een pluisje. Alleen bij de hoogste berg in de jungle in een grot is het pluisje veilig.

113 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

Horton is een tikkeltje onhandige en naïeve olifant en woont in de jungle van Nool. De jonge dieren vinden Horton fantastisch en doen hem het liefste in alles na. Hij heeft een groot hart en vindt dat alle mensen belangrijk zijn, zelfs de allerkleinsten. Op een dag vindt Horton een bloem met een klein pluisje erop. Hij weet zeker dat hij een stem hoort vanuit het pluisje, en vermoedt dat er een heel dorp verborgen is in het kleine pluisje. Hij heeft gelijk: in het pluisje bevindt zich de wereld van de Who’s, piepkleine wezentjes die in Whoville wonen. Door een regenpijp kan hij praten met de onhandige burgemeester van Whoville. De andere dieren in de jungle van Nool willen niet geloven dat er leven in het pluisje is. Horton wil er alles aan doen om zijn kleine vrienden te redden, dus besluit hij de bloem naar een grot te brengen bij de hoogste berg in de jungle. Daar kan het pluisje niet wegwaaien of vernietigd worden. Uiteindelijk weet Horton alle dieren te overtuigen van het bestaan van de wezentjes in het kleine pluisje. Zijn missie is geslaagd. De burgemeester van Whoville werd eerst door de inwoners van Whoville voor gek verklaard: "Een olifant die veel groter is dan ons, die ons in veiligheid gaat brengen?!". Als ze merken dat het toch waar is, wordt de burgermeester onthaald als een held in het dorp.

Opvallend voor de film "Horton" is de wisseling tussen het leven van de olifant en het leven van de burgemeester en inwoners van Whoville. Er wordt dus gewisseld tussen twee 'werelden', waarbij de kijker moet beseffen dat er in deze film leven in een klein pluisje is. Horton is een olifant, maar er zijn veel menselijke gedragingen en emoties zichtbaar in deze hoofdpersoon. Er is voornamelijk sprake van dialogen tussen de dieren. Af en toe - voornamelijk in het begin van de film - is er een vertelstem aanwezig, die vooral de gedachten van Horton vertelt. Enkele lastige woorden als 'visie', 'parallel universum', 'effectief' worden gebruikt. Daarnaast bevat de film meerdere karakters met verschillende relaties onderling.

Leeftijdsadvies

Vanwege het wisselen tussen twee 'werelden', het gebruik van enkele lastige woorden en de verschillende relaties tussen de vele karakters, is deze film geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Jullie mening

Ook leuk

Boek alle

Kruistocht in spijkerbroek

Kruistocht in spijkerbroek

Kruistocht in spijkerbroek

Meer weten...

Game 5+ JR

Pajama Sam - Het Is Niet Fijn Als Je Spullen Spoorloos Zijn

Pajama Sam - Het Is Niet Fijn Als Je Spullen Spoorloos Zijn

Pajama Sam - Het Is Niet Fijn Als Je Spullen Spoorloos Zijn

Meer weten...

Website 5+ JR

Droppie Water

Droppie Water

Droppie Water

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren