Productie-detail

HOP

HOP

TV & Film VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
92 waarderingen

De paashaas gaat met pensioen. Zijn 17 jarige zoon Easter Bunny (E.B) moet de nieuwe paashaas worden. Maar E.B wil helemaal geen paashaas zijn... gaat het paasfeest dit jaar wel door?

95 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

Op Paaseiland verzorgt de paashaas al jaren de snoep- en chocoladeproductie, om vervolgens op een magische lente nacht alle huizen te voorzien van gevulde snoepmandjes. De paashaas wordt oud en gaat met pensioen. Zijn vaste team van kuikens en konijnenhulpjes mogen blijven, maar er zal een nieuwe paashaas moeten worden aangewezen. De paashaas kiest zijn 17 jarige zoon Easter Bunny (E.B) om de productie overnemen en het paasfeest van dit jaar verzorgen. E.B denkt dat hij die verantwoordelijkheid niet aan kan, en wil bovendien veel liever drummen in een band en beroemd worden. Hij loopt weg en vertrekt naar Hollywood, waar hij de 30 jaar oude Fred tegen het lijf loopt. Fred woont nog bij zijn ouders, die het tijd vinden dat hij eens een echte baan gaat zoeken en zelfstandig wordt. Fred voelt dat hij voorbestemd is voor iets, maar waarvoor? Als hij de lastige E.B terug wil plaatsen in het wild, krijgt hij een flashback. Toen hij klein was zag hij de paashaas landen in zijn tuin om snoep te brengen. Nu weet hij dat het E.B’s vader moet zijn geweest. Konijn E.B. en Fred bouwen een bijzondere vriendschap op, en helpen elkaar met het bereiken van hun dromen. Wie zal de nieuwe paashaas worden? Vindt Fred ooit nog een goede baan? En wordt E.B de beroemde drummer die hij wil zijn?

“HOP” is Nederlands nagesynchroniseerd en combineert animatie met realistische beelden. Zo is E.B een geanimeerd konijn, die in de mensenwereld kennismaakt met Fred. Het verhaal speelt zich af op twee hoofdlocaties: het Paaseiland (de wereld van de paashaas en zijn hulpjes) en Hollywood (de echte mensenwereld). Het verhaal is chronologisch, maar bevat enkele sprongen in de tijd. Zo begint de film met Fred als kind, waarna er in beeld staat dat het 20 jaar later is. Ook flashbacks komen voor. De film zit vol met humor, zowel in beeld als geluid. Zo poept E.B jellybeans snoepjes en zet een kuiken hazenoren op, omdat hij de paashaas wil worden. Ook woordgrapjes als ‘dat is echt een eitje’ en ‘ik ben het haasje’ komen voor, omtrent het thema Pasen. Diepgaandere grapjes in de vorm van ironie of sarcasme zijn er ook. Bijvoorbeeld als E.B de zus van Fred heeft ontmoet en vraagt of ze al een vriend heeft, zegt Fred op sarcastische toon: “Nee, ze is nog single en ze wil een beest…”. Ook worden enkele volwassen grappen gemaakt, die een kind als kijker wellicht niet snapt. Dit maakt het verhaal niet minder begrijpelijk.

Leeftijdsadvies

Deze film sluit aan bij het lente seizoen, en is geschikt voor het hele gezin, mede door de volwassen grappen. Enkele moeilijke woorden worden gebruikt, maar staan het volgen van de film niet in de weg. Het begrijpen van de flashbacks en sprongen in de tijd is wel belangrijk. Kinderen kunnen dit goed volgen vanaf 7 jaar. “HOP” is daarom geschikt voor kijkers vanaf 7 jaar. Er is ook een Engelstalige versie van de film, die in het Nederlands ondertiteld is. Deze versie is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar, omdat zij met hun technische leesniveau de ondertitels goed kunnen lezen.

Bijzonderheden

Op de website van "HOP" (www.hopfilm.nl) kun je ook spelletjes spelen en materiaal downloaden (kleurplaten, deurhangers).

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 7+ JR

Lilo & Stitch

Lilo & Stitch

Lilo & Stitch

Meer weten...

App 7+ JR

Squla Familiebordspel

Squla Familiebordspel

Squla Familiebordspel

Meer weten...

Game 7+ JR

LEGO Harry Potter: Jaren 1-4

LEGO Harry Potter: Jaren 1-4

LEGO Harry Potter: Jaren 1-4

Meer weten...