Productie-detail

Home

Home

TV & Film VANAF 6 JR

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
1 waarderingen

De Moefs, buitenaardse wezens, veroveren de aarde. Lukt het Oh de aarde te redden? En zal Tip haar moeder terugvinden?

94 min. 2015-04-01 00:00:00. Warner Bros Pictures. 6. Vanaf 1 april 2015 in de bioscoop.

Kenmerken

 • Bioscoop
 • 94 minuten
 • Animatie
 • Buitenaardse wezens
 • Vriendschap, liefde, menselijke eigenschappen
 • Nederlands gesproken

Beschrijving inhoud

De Moefs, buitenaardse wezens, zijn op zoek naar een nieuwe thuisplaneet. Ze veroveren de aarde door alle mensen naar een andere locatie te brengen. Terwijl de Moefs de planeet reorganiseren, slaagt het vindingrijke meisje Tip erin om uit handen van de Moefs te blijven en krijgt ze gezelschap van Oh, een verbannen en voortvluchtige Moef. Samen gaan ze op zoek naar Tips moeder. Ondertussen worden de Moefs bedreigd door de Gorgs. Oh krijgt de schuld. Zal hij de aarde, en daarmee alle mensen en alle Moefs, kunnen redden? En zullen ze Tips moeder vinden?

Home is in de eerste plaats een grappige en vrolijke animatiefilm waarin veel te zien en te beleven valt. In de 94 minuten dat de film duurt komen veel plotwendingen voor en wordt je als kijker meegezogen in het avontuur van Oh en Tip. Naast de komische taferelen die zich afspelen wordt humor veroorzaakt door het geinige taalgebruik van Oh. Zo praat hij als een kind die nog moeite heeft met zinsconstructies, zoals 'als jij heeft geen boterham...' of: 'Moefs doen niet vertellen van grapjes'. Ook zijn de onschuldige taalfoutjes die Oh maakt aandoenlijk, zoals wanneer hij zegt: 'Ik ga ook het plasje verplegen'of 'Ik doe geen verwijting'. Ook komisch is wanneer de leider van de Moefs vraagt om een stressdekentje wanneer er bij hem paniek uitbreekt. Het blijkt bubbeltjesplastic te zijn, waarvan hij het fijn vindt de bubbeltjes uit te knijpen. Onder andere hierdoor is deze film overigens herkenbaar en grappig voor volwassenen. Naast dat Home een komische film is, komen er ook serieuze thema's in voor als vriendschap, liefde en leven en dood. Ook komen veel menselijke eigenschappen naar voren, waar Oh tijdens het contact met Tip achterkomt.

Leeftijdsadvies

Home is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Er wordt vrij vlot gesproken en de beelden gaan in een vlot tempo, waardoor kinderen jonger dan deze leeftijd het verhaal moeilijk zullen volgen. Af en toe komen moeilijke woorden in de film voor als 'lactose-intolerant'en 'nijdig'. Deze zijn voor sommige kinderen nog lastig, maar het verhaal is prima te volgen zonder begrip van deze woorden. De film sluit aan bij de belevingswereld van kinderen van nu. Er komen smartphones en tablets in voor en de Moefs communiceren met een futuristisch rond glasplaatje waarmee ze met de hele melkweg kunnen communiceren.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Loenatik De Moevie

Loenatik De Moevie

Loenatik De Moevie

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Geronimo Stilton

Geronimo Stilton

Geronimo Stilton

Meer weten...

Boek 6+ JR

Kleine wijsneusjes

Kleine wijsneusjes

Kleine wijsneusjes

Meer weten...