Productie-detail

Holidaze - Toch nog Kerstmis

Holidaze - Toch nog Kerstmis

TV & Film VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
13 waarderingen

Rusty de rendier kan niet vliegen en dit betekent automatisch dat hij niet met de Kerstman mee kan om kinderen te voorzien van cadeautjes.

63 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

Rusty is niet zoals ieder ander rendier. Rusty kan namelijk niet vliegen en dit betekent automatisch dat hij niet met de Kerstman mee kan om kinderen te voorzien van cadeautjes. Hij voelt zich hierdoor alles behalve prettig en is dan ook erg ongelukkig. Rendier Rusty is niet de meest handige van allemaal en hij doet meer fout dan goed. Hij heeft sterk het idee dat hij iedereen in de weg loopt en neemt het besluit om naar de 'grote stad' te gaan. Hier komt hij bij een praatgroep voor gefrustreerde feestdag-figuren en hoopt hij antwoord te krijgen op allerlei vragen. In de tussentijd gaat er op de Noordpool van alles fout. De problemen stapelen zich op en wanneer tot overmaat van ramp ook nog de 'stout-lief-machine' kapot gaat is een grote ramp nabij. Zou er dan dit jaar geen Kerstmis komen?

"Holidaze - Toch nog Kerstmis" bevat humor in beeld, geluid en dialoog. Zo gaan er door Rusty's onhandige acties op de Noordpool een aantal dingen mis en wordt hij bijvoorbeeld ezel en lummeltje genoemd. De film bevat een aantal korte Engels gezongen liedjes over onder andere Rusty die niet kan vliegen en de kerstklassieker 'I'm Dreaming of a White Christmas'. In de film komen een aantal moeilijke woorden voor die niet worden uitgelegd. Hierbij denkend aan commercieel, cholesterol, lantefanteren en equatoriaal. De Engelse term Santa en het begrip Hulpkerstman worden wel uitgelegd. Verder komen er een aantal verwijzingen voor naar Nederland. Bijvoorbeeld: 'De Kerstman is een beetje jullie Prinses Maxima', 'Het is mistig boven Rotterdam' en 'Ik wil terug naar 1492 om als eerste kalkoen Amerika te ontdekken'.

Leeftijdsadvies

"Holidaze - Toch nog Kerstmis" is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Op deze leeftijd kan een kijker zich goed inleven en anderen en houdt het kind van langere verhalen. Het is geen moeite om ruim een uur achter elkaar geconcentreerd televisie te kijken. Ook zal de humor aansluiten. De humor is simpel in de vorm van beeld en geluid. Een jonger kind heeft nog geen goed ontwikkeld tijds- en plaatsbegrip en zal daardoor de verhaallijn minder goed kunnen volgen.

Trailer (Engels)

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 5+ JR

Blub! - Ik Ben Een Vis

Blub! - Ik Ben Een Vis

Blub! - Ik Ben Een Vis

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

The Secret Life of Suckers

The Secret Life of Suckers

The Secret Life of Suckers

Meer weten...

App 5-11 JR

Osmo Pizza Co

Osmo Pizza Co

Osmo Pizza Co

Meer weten...