Productie-detail

Hola Lara!

Hola Lara!

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
31 waarderingen

De 12-jarige Lara en haar vriendjes zitten een jaar op school in Spanje waar ze hun eerste woordjes Spaans leren.

10 min. : Zapp. AL. : Aflevering zijn terug te kijken via Uitzending Gemist (zie link).

Inhoudsbeschrijving

"Hola Lara" is een animatieserie over de 12-jarige Lara. In de serie volg je Lara en haar vrienden die voor een jaar lang op een school in Spanje zitten. Ze wonen bij gastfamilies en leren hun eerste Spaanse woordjes. Vooral het leven buiten school komt aan bod. Ze doen veel nieuwe indrukken op en hebben het vooral erg druk met de levensfase waar ze in zitten, de puberteit. Er komen onderwerpen naar voren zoals verliefd zijn, jaloers zijn, make-up, zoenen, meelopers, zweetgeur, deodorant en puisten krijgen. Hierbij heeft iedereen wel een keer een probleem, zelfs de populaire kinderen! Lara onderbreekt een aflevering drie keer om een vraag te stellen aan de kijker over het probleem dat speelt in de aflevering. Bij iedere vraag krijgt de kijker 3 mogelijke antwoorden, die opgeschreven kunnen worden.

In een aflevering stelt Lara bijvoorbeeld de vraag:
‘Erbij horen is belangrijk voor je, wat doe je?’
A. Je doet wat iedereen doet, ook al voelt dat verkeerd.
B. Je doet het tegenovergestelde van de rest, het is cool om anders te zijn.
C. Je doet wat jou goed lijkt, en blijft jezelf.

Aan het eind van een aflevering vertelt Lara hoe jij bent aan de hand van het gegeven antwoord. Als je meestal C had gekozen is de conclusie bijvoorbeeld: 'Super! Jij bent gewoon wie je bent, dat vind ik nou cool!' Ook vraagt Lara aan de kijker om eens haar website te bezoeken. Lara wordt naast televisiekarakter namelijk ook als virtueel karakter tot leven gewekt. Op haar blog schrijft ze dagelijks over haar belevenissen en je kunt haar volgen op Hyves. Er wordt vlot gesproken en soms met langere dialogen. Er zijn nauwelijks moeilijke woorden. Af en toe worden Spaanse woordjes gebruikt zoals 'Hola señorita', maar deze worden duidelijk door beeld.

Leeftijdsadvies

"Hola Lara!" is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Dit komt vooral door de onderwerpen die naar voren komen in de serie. Vanaf deze leeftijd gebruiken kinderen mediaproducties als sociale lessen voor hun ontwikkeling. Het is dan dus aantrekkelijk om naar karakters te kijken die je kunt spiegelen aan jezelf (en je problemen). Negen-jarigen zitten in de fase tussen kind en puber en zijn zich bewust van zichzelf en vragen zich bijvoorbeeld af hoe anderen hen zien. Daarbij worden vriendschappen steeds belangrijker en krijgen ze de eerste problemen op sociaal-emotioneel vlak. Deze serie sluit hierbij aan.

Bijzonderheden

De animatieserie "Hola Lara!" is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de VPRO en Submarine (productiebedrijf).

 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9-12 JR

Welkom in de IJzeren Eeuw

Welkom in de IJzeren Eeuw

Welkom in de IJzeren Eeuw

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Felix

Felix

Boek 9+ JR

Diefstal op de Oriënt Express

Diefstal op de Oriënt Express

Diefstal op de Oriënt Express

Meer weten...