Productie-detail

Hoe tem je een draak

Hoe tem je een draak

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
9 waarderingen

De jonge Viking Hikkie moet net als zijn vader draken doden maar raakt er juist bevriend mee. Zal hun vriendschap stand kunnen houden in de wereld van haat tussen draken en mensen?

98 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

De animatiefilm "Hoe tem je een draak" staat van vol stoere Vikingen en wilde draken en is verfilming van het boek van Cressida Cowell. Hikkie is een jonge Viking van het eiland Berk, waar veel drakengevechten zijn. Zijn vader, de leider van het dorp, wil dat Hikkie net zo'n verschrikkelijke drakendoder wordt als hij. Daarom schiet Hikkie op een dag een draak uit de lucht, maar als hij hem in het bos vindt en wil doden, kan hij dit niet. Hij wordt vrienden met de gewonde draak, maar zal het Hikkie lukken om de rest van het dorp ervan te overtuigen dat draken lieve wezens kunnen zijn?

Omdat Hikkie samen met Tandloos, de draak waar hij vrienden mee is geworden, in veel gevechten en achtervolgingen komt, bevat deze film veel scènes met snelle beelden. De gevechten zijn, net zoals de achtervolgingen redelijk heftig. Door de sfeermuziek op de achtergrond wordt dit nog eens versterkt. Deze film is ook in 3D beschikbaar, hierdoor kan er nog intenser mee worden geleefd. Gevoelens als teleurstelling, trots en blijdschap komen voorbij. Het karakter dat deze gevoelens beleeft, Hikkie, is diepgaand en maakt een psychologische verandering door in het verloop van de film. Verder zit er humor in de film, voornamelijk beeldhumor. Bijvoorbeeld als voor het eerst een draak wordt gekieteld en deze in lachen uitbarst.

Leeftijdsadvies

“Hoe tem je een draak” is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Zij kunnen de snelle beelden en het vlotte taalgebruik volgen. Bij een 8-jarige is het gevoel van rechtvaardigheid, samenwerking en wederzijds respect, elementen die aanwezig zijn in deze film, ontwikkeld. Ook zullen zij het diepgaande karakter van Hikkie begrijpen. Deze kinderen zullen de actiescènes niet meer als heel eng beschouwen en daarnaast vinden zij het interessant dat het verhaal zich afspeelt in een ander land met een andere cultuur.

Bijzonderheden

  • De makers van deze zijn ook verantwoordelijk voor Shrek, Madagascar en Kung Fu Panda.
  • Het is een boekverfilming van Cressida Cowell.
  • De stemmen in de Nederlandse versie zijn ingesproken door o.a. Patrick Martens en Peter Tuinman.

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 8+ JR

Harry Potter en de Geheime Kamer

Harry Potter en de Geheime Kamer

Harry Potter en de Geheime Kamer

Meer weten...

Boek 8+ JR

De tempelwachters van het Rijksmuseum

De tempelwachters van het Rijksmuseum

De tempelwachters van het Rijksmuseum

Meer weten...

Boek 8+ JR

Duh! Ruimte

Duh! Ruimte

Duh! Ruimte

Meer weten...