Productie-detail

Hoe overleef ik...?

Hoe overleef ik...?

TV & Film VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
64 waarderingen

Beleef de problemen van de puberende Rosa van Dijk en hoe ze bijvoorbeeld de eerste schooldag op de middelbare school overleefd.

25 min. : Zapp. 9. Uitzendingen zijn terug te kijken via bijgevoegde link.

Beschrijving inhoud

In de Zapp serie ‘Hoe overleef ik….’ is gebaseerd op de gelijknamige boeken van Francine Oomen en draait om de puberende Rosa van Dijk en alle problemen waar zij mee te maken krijgt. Rosa gaat veel om met de stoere meid Sascha, die veel meer durft dan Rosa zelf en niet altijd even aardig is tegen iedereen. Verder komen er nog andere personages voor in de serie zoals: de stoere jongen Danny waar Sascha als een blok voor valt op de eerste schooldag, de sullige Esther en de klassenmentor van Rosa, Meneer Ritsema. Elke aflevering draait om een ander onderwerp, waar Rosa erg tegenop ziet en dat ze weer moet zien te overleven, zoals de eerste schooldag op de middelbare school. Hierbij is te zien hoe Rosa zich hierdoor heen worstelt, met allerlei lastige zaken die ze ondertussen tegenkomt. Zo probeert Rosa haar eerste schooldag te overleven, zo komen ze terecht in de dieren op sterk waterverzameling van meneer Ritsema, maar door een grapje van Sascha en Danny, gaat de hele verzameling kapot.

De afleveringen starten altijd met een leader waarin al een duidelijk wordt waar deze aflevering over zal gaan. In de serie wordt regelmatig geschakeld naar de gedachten van Rosa. Rosa denkt namelijk vaak na over wat de gevolgen kunnen zijn van iets, of wat ze graag zou willen doen, maar vaak zijn deze gedachten een beetje overdreven en vol fantasie. Zo belt de vriend van haar moeder aan en zie je in de gedachten van Rosa dat ze de deur dicht timmert met heel veel planken, waardoor meteen duidelijk is hoe Rosa echt denkt over haar moeders vriend. De fantasieën van Rosa zorgen voor veel grappige momenten in de serie, bijvoorbeeld als Rosa wakker wordt op haar eerste schooldag en in de spiegel ziet dat ze een puistje op haar neus heeft. Dit puistje groeit en groeit en er verschijnt een mondje op, waarna het zelfs tegen Rosa begint te praten!

Ook wordt er in de serie gebruik gemaakt van sarcastische en ironische opmerkingen. Zo noemt Sascha de kleding van Esther eerst geweldig, maar dit bedoelt ze juist negatief. En kan Rosa zelf heel erg overdrijven, bijvoorbeeld wanneer ze haar nieuwe broek niet aan kan omdat die nog in de was zit, zegt ze dat ze dood gaat. In de serie Nederlandse woorden in beeld die gelezen moeten worden. Bijvoorbeeld wanneer Rosa chat met haar vrienden, wat Rosa erg graag doet om haar problemen te bespreken.

Leeftijdsadvies

In de serie wordt veel gebruik gemaakt van fictieve beelden, doordat Rosa veel fantasie heeft en die gedachten aan de kijker zichtbaar worden gemaakt. Jonge kinderen kunnen fictie nog niet onderscheiden van de werkelijkheid. Daarnaast gaat de serie ‘Hoe overleef ik…’ over de problemen waarmee je als puber te maken krijgt en hoe je je daar door heen kunt worstelen. Gezien de humor die hier bij komt kijken sluit de serie het beste aan bij de leef- en belevingswereld vanaf 10 jaar.

Jullie mening

Meer van Hoe overleef ik...?

App 10+ JR

Hoe overleef ik...

Hoe overleef ik...

Hoe overleef ik...

Meer weten...

Boek 7+ JR

Hoe overleef ik...zonder mijn vakantiedagboek

Hoe overleef ik...zonder mijn vakantiedagboek

Hoe overleef ik...zonder mijn vakantiedagboek

Meer weten...

Boek 10+ JR

Hoe overleef ik...Vakantiespecial 2012

Hoe overleef ik...Vakantiespecial 2012

Hoe overleef ik...Vakantiespecial 2012

Meer weten...

Ook leuk

Website 10+ JR

Beugel

Beugel

Beugel

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Dr. Dimensionpants

Dr. Dimensionpants

Dr. Dimensionpants

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

De Mens

De Mens

De Mens

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren