Productie-detail

Hocus Pocus met Alfons Alfrink

Hocus Pocus met Alfons Alfrink

TV & Film VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

De 6-jarige Alfons wil graag een hondje, maar zijn vader vindt hem nog niet groot genoeg. Misschien kan de goochelaar hem helpen?

72 min. Maipo Film AS. AL. Te zien tijdens Cinekid 2014 en in de bioscoop..

Kenmerken

  • Bioscoop
  • 72 minuten
  • Animatie
  • Rustig taalgebruik
  • Volwassen worden, goochelen

Beschrijving inhoud

Hocus Pocus met Alfons Alfrink is een animatieserie over de 6-jarige jongen Alfons Alfrink. Binnenkort is Alfons jarig en hij wil het allerliefst een hond voor zijn verjaardag, maar zijn vader vindt hem daar nog niet groot genoeg voor. In het park komt Alfons een goochelaar tegen met hond Singo. Singo en Alfons worden dikke maatjes en Alfons verdient geld met het uitlaten van Singo. Helaas verdient hij nog lang niet genoeg om zelf een hond te kunnen kopen. Maar misschien kan de goochelaar met zijn magie daar verandering in brengen? Alfons probeert te laten zien dat hij wél groot genoeg is voor een hond, door kleine klusjes te bedenken en geld te verdienen. Ondertussen doet hij echter ook dingen die niet zo ‘volwassen’ zijn, zoals het stiekem meenemen van de verrekijker waar zijn vader erg aan gehecht is en het wegpakken van geld omdat hij zo graag een hond wilt. Hierdoor komt hij soms in de problemen. Alfons praat veel over zijn problemen en wensen met zijn denkbeeldige vriend op zijn slaapkamer. Uiteindelijk weet hij alles op een ‘volwassen’ manier op te lossen.

In de film wordt rustig gesproken, en ook de beelden zijn rustig. Wel zijn de beelden redelijk gedetailleerd en hebben veel kleur. De beelden en het verhaal worden af en toe ondersteund door muziek of een liedje. Zo zingt Alfons met zijn vriendje en vriendinnetje een liedje over het altijd maar moeten luisteren naar oudere mensen, waarbij herkenbare beelden langskomen zoals het meten bij een meetlat om in een attractie te mogen.

Leeftijdsadvies

De film is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Zij vinden animatiefilms leuk om naar te kijken en vinden het leuk om te kijken naar iets dat voor hen herkenbaar is. De ontwikkeling die Alfons doormaakt is voor hen interessant om naar te kijken. Zij kunnen onderscheid maken tussen de dingen die Alfons goed doet en fout doet, zoals het geld pakken dat eigenlijk niet mag. Daarnaast leren zij van de lessen die Alfons leert in de loop van het verhaal, zoals het altijd eerlijk zijn en snappen dat niet altijd alles zomaar kan.

Trailer

 


JantineDeze recensie is geschreven door Jantine te Molder. Jantine zit in de afstudeerfase van de Master of Educational Science & Technology aan de Universiteit van Twente en werkt ze als invalleerkracht in het basisonderwijs. Ze kijkt graag misdaad/drama-series en speelt spelletjes op de tablet. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 5+ JR

Holidaze - Toch nog Kerstmis

Holidaze - Toch nog Kerstmis

Holidaze - Toch nog Kerstmis

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

The Jungle Bunch

The Jungle Bunch

The Jungle Bunch

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

Sven en zijn rat

Sven en zijn rat

Sven en zijn rat

Meer weten...