Productie-detail

High School Musical 3

High School Musical 3

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
12 waarderingen

Als Troy onverwachts een brief krijgt van een acteerschool gaat hij twijfelen; acteren of basketbal? Ook Gabriella worstelt met haar gevoelens.

122 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

Het schooljaar zit er bijna op voor de examenleerlingen van East High. Straks gaan ze allemaal naar andere scholen. Ze besluiten om nog één keer met zijn allen een schoolmusical te organiseren. Het zal gaan over hun toekomstplannen en dromen. Troy zal samen met Chad een basketbalopleiding gaan doen, maar dan krijgt hij onverwachts een brief van Juilliard, een acteerschool. Bij de uitvoering van de show zullen mensen voor hem komen kijken en kan hij misschien een beurs krijgen. Troy slaat aan het twijfelen, hij zal een keuze moeten maken. Voor zijn vrienden en familie is het vanzelfsprekend dat hij gaat basketballen, maar Troy weet het niet meer. Alleen Gabriella lijkt hem te begrijpen, maar zij wordt uitgenodigd voor een introductieprogramma op de school van haar dromen. Dit valt echter tegelijk met de show die ze dan zal moeten missen. Ondertussen doet Sharpay nog altijd haar best om Troy en Gabriella uit elkaar te drijven. Zal Gabriella vertrekken en de show missen? En welke keuze zal Troy maken?

High school Musical is een oorspronkelijk Amerikaanse film die zich afspeelt op een echte Amerikaanse high school. Het is een vervolg op de eerste twee gelijknamige films. De film is Nederlands ondertiteld, maar er is ook een Nederlands nagesynchroniseerde versie beschikbaar. Er worden geen moeilijke woorden gebruikt. De hoofdrolspeler is Troy, de beste basketballer van de school die door een aanbod van de toneelschool enorm gaat twijfelen of hij wel door wil gaan met basketbal. Een andere hoofdrolspeler is Gabriella, een meisje met grote toekomstdromen, maar past Troy daar wel in? Een ander belangrijk karakter is de gemene Sharpay die enorm haar best doet om Troy van Gabriella af te pakken. Er worden heel veel liedjes gezongen in de film door de karakters zelf. De liedjes sluiten aan op het verhaal.

Leeftijdsadvies

High school Musical 3 is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. De onderwerpen relaties, vriendschappen en verliefdheid komen veel voor in de film. Deze onderwerpen sluiten aan bij de leef- en belevingswereld van kinderen vanaf 9 jaar. Kinderen van deze leeftijd kijken graag naar karakters die even oud of ouder zijn als zij zelf, want daar kijken ze tegen op en zien ze als rolmodel. Wat de film ook geschikt maakt voor kinderen vanaf 9 jaar is dat ze op deze leeftijd graag naar realistisch levende karakters kijken. Daarnaast zijn de kinderen vanaf 9 jaar ook in staat om de ondertiteling te lezen, al is dat voor deze film niet per se nodig aangezien er ook een nagesynchroniseerde versie beschikbaar is.

Jullie mening

Meer van High School Musical

TV & Film 9+ JR

High School Musical 2

High School Musical 2

High School Musical 2

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

High School Musical

High School Musical

High School Musical

Meer weten...

Ook leuk

TV & Film alle

Free Birds

Free Birds

Free Birds

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Puberruil Zapp

Puberruil Zapp

Puberruil Zapp

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Heartland

Heartland

Heartland

Meer weten...