Productie-detail

High School Musical 2

High School Musical 2

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
15 waarderingen

Troy, Gabriella en hun vrienden denken een geweldige zomer te hebben als ze met zijn allen in de Countryclub gaan werken. Dit loopt echter niet zoals ze verwacht hadden...

80 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

Als de zomer begint gaan Troy (Zac Efron), Gabriella (Vanessa Hudgens) en hun vrienden op zoek naar een vakantiebaantje. Sharpay zorgt ervoor dat Troy een baantje krijgt bij Lava Springs, de countryclub van haar ouders. Troy neemt echter al zijn vrienden mee, waar Sharpay niet blij mee is. Ze doet er alles aan om ze weg te pesten. Ondertussen probeert ze Troy van Gabriella af te pakken. Sharpay regelt allerlei dingen voor hem. Ze neemt hem mee naar een dinertje met haar ouders omdat haar vader misschien een studiebeurs voor hem kan regelen, terwijl hij eigenlijk een afspraak met Gabriella had. Ze zorgt ervoor dat hij een betere baan krijgt dan de rest en ze laat hem beloven samen met haar te zingen op de talentenjacht van de countryclub in plaats van met Gabriella. Langzaamaan gaat Troy veranderen. Hij laat zijn vrienden zitten en komt te laat op zijn afspraakjes met Gabriella. Zij zijn hier absoluut niet blij mee en willen de oude Troy terug. Samen met Sharpays broer Ryan maken ze hun eigen show voor de talentenjacht. Zal Troy in gaan zien dat er iets moet veranderen? En zal het ooit nog goedkomen tussen Troy en Gabriella?

High School Musical 2 is een oorspronkelijk Amerikaanse film die zich afspeelt op een echte Amerikaanse high school. De film is Nederlands ondertiteld, maar er is ook een Nederlands nagesynchroniseerde versie beschikbaar. Het is een vervolg op de eerste gelijknamige film. Er worden geen moeilijke woorden gebruikt. Hoofdrolspelers zijn Troy en Gabriella die een relatie hebben. Een ander belangrijk karakter is Sharpay, een jaloers en gemeen meisje dat er alles aan doet om Troy en Gabriella uit elkaar te drijven. De film bevat ook humor. Bijvoorbeeld als Troy en Gabriella aan het picknicken zijn op de golfbaan en de sproeiers ineens aan gaan Er worden heel veel liedjes gezongen in de film door de karakters zelf. De liedjes sluiten aan op het verhaal.

Leeftijdsadvies

High school musical 2 is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. In de film gaat het veel over relaties, vriendschappen en verliefdheid, wat goed aansluit bij de leef- en belevingswereld van kinderen vanaf 9 jaar. Verder kijken kinderen van deze leeftijd graag naar karakters die minstens even oud zijn als zij zelf. Ook kijken ze graag naar realistisch levende karakters. Vanaf 9 jaar kunnen kinderen ook de ondertiteling van de film volgen, al is dat voor deze film niet per se nodig aangezien er ook een nagesynchroniseerde versie beschikbaar is.

Jullie mening

Meer van High School Musical

TV & Film 9+ JR

High School Musical 3

High School Musical 3

High School Musical 3

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

High School Musical

High School Musical

High School Musical

Meer weten...

Ook leuk

Game 9+ JR

Lego: Marvel Super Heroes

Lego: Marvel Super Heroes

Lego: Marvel Super Heroes

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Alice Through the Looking Glass

Alice Through the Looking Glass

Alice Through the Looking Glass

Meer weten...

Boek 9+ JR

Avé Caesar!

Avé Caesar!

Avé Caesar!

Meer weten...