Productie-detail

Het Zakmes

Het Zakmes

TV & Film VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Als Mees ontdekt dat hij het zakmes van zijn inmiddels verhuisde vriendje Tim nog heeft, doet hij zijn uiterste best om het zakmes terug te bezorgen.

90 min. : Film op DVD. AL.

Beschijving inhoud

Mees’ beste vriendje Tim gaat verhuizen, naar Flevoland. Als Tim een zakmes van zijn buurman krijgt, neemt hij het mee naar school om aan Mees te laten zien. Als de juf eraan komt, stopt Mees het mes gauw in zijn zak. De jongens vergeten het mes en pas als Tim verhuisd is, komt Mees het mes weer tegen. Vanaf dat moment doet hij zijn uiterste best om Tim te vinden zodat hij het mes terug kan geven. Hij schrijft een brief, hij stapt op de trein en plaatst een advertentie in de krant, maar alles mislukt. Uiteindelijk besluit hij mee te doen aan een talentenjacht zodat hij op televisie komt en zo misschien in contact kan komen met Tim. Zal het Mees lukken om Tim te vinden zodat hij het zakmes terug kan geven?

Het Zakmes is een verfilming van het gelijknamige boek van Sjoerd Kuyper. Hoofdpersoon in de film is de 6-jarige Mees die net naar groep 3 gaat. Hij woont bij zijn vader die altijd druk is. Zijn moeder ziet hij bijna nooit omdat zij een beroemde zangeres is. Het taalgebruik in de film is zeer eenvoudig. Af en toe wordt er een liedje gezongen in de film door Mees zelf. Deze liedjes passen goed in het verhaal. De film bevat ook enkele grappige momenten. Zo denkt Tim dat ze in Flevoland Flevotaal spreken en is er een scène waarin Mees allerlei vragen stelt aan zijn vader terwijl deze op het toilet de krant zit te lezen.

Leeftijdsadvies

Het zakmes is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Delen van de film spelen zich af op school en vriendschap is een belangrijk element, waardoor de film goed aansluit bij de leef- en belevingswereld van kinderen vanaf deze leeftijd. Verder zullen kinderen vanaf deze leeftijd de verhaallijn goed kunnen volgen en ook allerlei dingen uit hun eigen omgeving herkennen, zoals de basisschool en reizen met de trein. Verder is het taalgebruik zeer rustig en eenvoudig, wat het ook geschikt maakt voor jonge kinderen.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 5+ JR

Holidaze - Toch nog Kerstmis

Holidaze - Toch nog Kerstmis

Holidaze - Toch nog Kerstmis

Meer weten...

Boek 5+ JR

Mee met de Pakjesboot

Mee met de Pakjesboot

Mee met de Pakjesboot

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

David de Kabouter

David de Kabouter

David de Kabouter

Meer weten...