Productie-detail

Het verborgen eiland

Het verborgen eiland

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Zes kinderen stranden op een onbekend eiland. Er gebeuren erg veel spannende dingen. Zullen de ouders de kinderen op tijd vinden voordat er iets met hen gebeurt?

20 min. 2014-09-01 18:05:00. Zapp. 6. Elke schooldag om 18.05 op NPO Zapp.

Kenmerken

  • Fictieve serie
  • 20 minuten
  • Familie, vriendschap
  • Problemen oplossen
  • Spanning

Beschrijving inhoud

In deze serie gaat een gezin met zes kinderen naar Schiermonnikoog varen. ’s Avonds wordt het anker uitgegooid en gaat het gezin slapen. Als in de ochtend blijkt dat het anker weg is, is het gezin helemaal uit koers. Ze gaan de buurt verkennen. De kinderen stranden op een onbekend eiland. Het eiland is alleen erg gevaarlijk! De ouders zitten nog op de boot en weten niet waar de kinderen zijn. Iedere doordeweekse dag kan je een aflevering kijken over hoe het met het gezin gaat. In het programma Zapplive wordt door de presentatoren van Zapp een Zappmissie opgestart om op zoek te gaan naar de kinderen en het verborgen eiland.

In deze serie wordt steeds geschakeld tussen de kinderen, de ouders en een op het oog uitziende slechterik die zich voordoet als visser. De hoofdpersonen zijn dynamische karakters, zij maken namelijk een ontwikkeling door. Er wordt vaak snel gewisseld van camerastandpunt en er wordt snel gesproken. Er wordt regelmatig gesproken in dialogen met veel tekst. Af en toe komen er wel moeilijke woorden in voor, maar ook als je deze woorden niet snapt is de serie goed te volgen. Ook is er bij veel beelden spannende muziek te horen en wordt er veel gebruik gemaakt van effectgeluiden. Door de sfeermuziek op de achtergrond kan er echt meegeleefd worden met de karakters. Gevoelens als teleurstelling, trots en blijdschap komen voorbij. Iedere aflevering eindigt met een cliffhanger.

Leeftijdsadvies

Deze serie is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Producties over avontuurlijke mysteries sluiten goed aan bij de belevingswereld van kinderen vanaf 9 jaar. Bovendien zijn kijkers rond deze leeftijd kritischer ten aanstaande van spanning in series. Ze weten in hoeverre de griezelige beelden echt zijn, voor jongere kinderen is dit gedeelte nog te spannend. De situaties bevatten soms diepgaande elementen die niet gelijk zichtbaar zijn voor de kijker. Dit heeft vaak betrekking op emoties of karakters. De karakters maken namelijk verschillende soorten van groei door in de loop van de film. Kinderen van 9 zullen dit goed oppakken. Ook kunnen zij het snelle beeldtempo en de vlot gesproken dialogen aan.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Retourtje Israël

Retourtje Israël

Retourtje Israël

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

De Wilde Kippenclub Deel 1

De Wilde Kippenclub Deel 1

De Wilde Kippenclub Deel 1

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

The Life and Times of Juniper Lee

The Life and Times of Juniper Lee

The Life and Times of Juniper Lee

Meer weten...