Productie-detail

Het Spetterslot

Het Spetterslot

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
32 waarderingen

Twaalf kinderen proberen de kroon van het Spettersplot te bemachtigen via een heel moeilijk hindernisparcours.

25 min. : Z@pp. AL.

Beschrijving inhoud

In "Het Spetterslot", gaan elke aflevering twaalf kinderen de strijd met elkaar aan om de kroon van Het Spetterslot te veroveren. Hiervoor moeten zij een hindernisbaan over vol met moeilijke obstakels. Het spel bestaat uit drie rondes. De eerste ronde is een parcours waarbij de aanvallers over de panische plank naar de heikele helling gaan, over de draaiknots en van de onmogelijke afdaling, over de barre botte bijlen en de taaie touwbrug om vervolgens via de schommelende schijf bij de finish te komen. Ze moeten proberen een zo snel mogelijke tijd neer te zetten, want alleen de zes snelste mogen door naar de tweede ronde. In de tweede ronde moeten de aanvallers proberen uit de gevangenis te ontsnappen. De vier aanvallers die het als eerste lukt om uit de gevangenis te ontsnappen mogen door naar de finale. Wie in de finale het eerste bij de kroon van Het Spetterslot komt, wordt de nieuwe koning of koningin van het slot en heeft het spel gewonnen.

De aanvallers worden op weg naar de kroon flink gedwarsboomd door de verdedigers. Zij moeten het kasteel beschermen. Onder andere de onverschrokken uitvinder Tinkor, de gevleugelde viezerik Kookaburra en Balista proberen de aanvallers bij de kroon weg te houden met behulp van waterkanonnen, paintballen, schuim, stoom en lijm. Dit maakt het parcours extra moeilijk en zorgt voor grappige valpartijen. Deze worden extra geacentueerd door effectgeluiden. De serie is wat de deelnemers en verdeigigers betreft nagesynchroniseerd.

Het programma wordt gepresenteerd door Ron Boszhard en Vivienne van den Assem. Zij geven grappig commentaar op alle valpartijen, stuntelige smakken in het water en het geglibber in schuimbaden. Ook kiezen zij elke aflevering de smak van de dag. Dit is de pijnlijkste, mooiste of grappigste val.

Leeftijdsadvies

De serie is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Jongere kinderen zullen de valpartijen wel grappig vinden, maar als ze wat ouder zijn, zullen ze de grapjes die de presentatoren beter begrijpen. Deze grappen maken het programma nog grappiger waardoor er meer plezier aan beleefd kan worden.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Finding Dory

Finding Dory

Finding Dory

Meer weten...

Game 6+ JR

Pippi Langkous

Pippi Langkous

Pippi Langkous

Meer weten...

App 6+ JR

Dr. Seuss Band

Dr. Seuss Band

Dr. Seuss Band

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren