Productie-detail

Het Monster van Parijs

Het Monster van Parijs

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
5 waarderingen

Er loopt een monster los in Parijs! Maar is hij wel zo gevaarlijk als hij lijkt?

90 min. : Film op DVD. 6. : 25 oktober 2012 beschikbaar op DVD.

Beschrijving inhoud

De 3D animatiefilm Het Monster van Parijs speelt zich af in het overstroomde Parijs van 1910. Emile, een verlegen filmoperateur en zijn vriend Raoul, een uitvinder die pakketten bezorgt creëren per ongeluk een monster. Het monster ontsnapt en loopt rond in Parijs. De inwoners van de grote stad zijn allemaal erg bang voor het monster en de politiecommissaris komt in actie. De commissaris wil burgemeester worden en wil zichzelf neerzetten als de held die het monster vangt. Maar is het monster wel zo gevaarlijk? De engelachtige zangeres Lucille vindt het monster in een steegje, hij is zachtjes aan het zingen. Lucille ontdekt dat het monster (dat eigenlijk een reuzenvlo is) helemaal niet gemeen is en dat hij geweldig kan zingen. Emile en Raoul komen er ook achter dat het monster, dat nu Francoeur heet, niet gevaarlijk is en samen proberen ze hem te redden uit de handen van de commissaris.

De film begint met een nieuwsbericht over de overstroming in Parijs, er worden echte beelden in zwart wit getoond. De nieuwslezer vertelt over de overstroming. Hierna wordt er een echte film getoond, deze scene is vrij verwarrend omdat het deels een film binnen de film is en deels de fantasie van filmoperateur Emile. In de loop van de film wordt er veel gewisseld van perspectief. Meestal worden Emile en Raoul gevolgd, maar de kijker kijkt ook in de belevingswereld van het monster, Lucille en de commissaris. Vooral de scene waarin het perspectief van het monster wordt gevolgd is interessant, de 3D-opzet is hiervoor uitermate geschikt. Er zit ook veel humor in, vooral Raoul maakt veel grapjes. Hij is stiekem verliefd op Lucille, maar ze maken vooral ruzie. Dit is een voorbeeld van een gesprek: Raoul: ‘Luister schatje’, Lucille: ‘Noem me geen…’, Raoul: ‘Luister scheetje’.

Leeftijdsadvies

De Parijse cultuur komt goed in beeld in deze film, kinderen vanaf 6 jaar zijn geïnteresseerd in andere culturen. Er worden veel woordgrapjes gemaakt, vooral door Raoul, ook dit vinden kinderen vanaf 6 jaar leuk. De dialogen gaan soms wel snel en er worden moeilijke woorden in gebruikt die niet altijd worden uitgelegd. Maar het wordt in de film duidelijk gemaakt dat het niet erg is als je woorden niet kent, Raoul geeft ook vaak aan dat hij het niet snapt. Omdat duidelijk wordt dat het monster eigenlijk geen monster is moeten Emile, Raoul en Lucille zich ontpoppen tot helden om Francoeur te redden. Kinderen van 6 zijn vaak nog op zoek naar helden. De film is in het Nederlands nagesynchroniseerd, dus jonge kinderen kunnen het goed volgen. De liedjes die Lucille zingt zijn wel in het Engels, maar daar is de tekst minder belangrijk dan de sfeer van het liedje.

Bijzonderheden

De stem van Lucille is ingesproken door Birgit Schuurman, haar zangstem is van de Franse actrice en zangeres Vanessa Paradis. De stemmen van de vrienden Emile en Raoul worden in de Nederlandse versie ingesproken door het radioduo Coen Swijnenberg en Sander Lantinga.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Shrek de Derde

Shrek de Derde

Shrek de Derde

Meer weten...

Website 6+ JR

Leesdas

Leesdas

Leesdas

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Rango

Rango

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren