Productie-detail

Het mannetje van de maan

Het mannetje van de maan

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Op de maan woont Manneke Maan. Hij zit daar helemaal alleen tot er een komeet langskomt. Op de staart van de komeet reist hij naar de aarde.

92 min. : Bioscoopfilm. Al.

Beschrijving inhoud

Het mannetje van de maan is een animatiefilm uit Frankrijk, maar de film is in het Nederlands nagesynchroniseerd. De film gaat over een mannetje dat op de maan woont. Door kinderen wordt hij Manneke Maan genoemd. Manneke Maan woont helemaal alleen op de maan totdat hij de kans krijgt om naar de aarde te gaan. Daar beleeft hij allerlei avonturen.

De animaties in de film hebben felle kleuren. Dit zorgt voor vrolijke beelden. De personages in de film zijn mensen, dieren en het hoofdpersonage is een fantasiefiguur. De inhoud van de film wordt chronologisch afgebeeld en begint en eindigt met en voice-over. Gedurende de film is er muziek te horen die zorgt voor extra sfeer. Zo wordt er gebruik gemaakt van vrolijke muziek wanneer Manneke Maan de aarde ontdekt. Ook worden er grapjes in de film gemaakt die meer gericht zijn op de ouders: zo heet de hond van een personage Laika (het eerste levende wezen dat rond de aarde cirkelde) en wordt er een draai gegeven aan Neil Armstrongs beroemde woorden: "That's one small step for (a) man, one giant leap for mankind".

Leeftijdsadvies

In de film komen een paar moeilijke woorden en begrippen voor die niet uitgelegd worden. Bijvoorbeeld 'noordelijk halfrond' en 'nieuwe maan'. Ook enkele thema's in de film zullen te lastig zijn voor jonge kijkers. Zo is vriendschap een belangrijk thema en ook de maan is belangrijk. Daarnaast is het hoofdpersonage een dynamisch karakter. Gedurende de film ontwikkelt het personage zich langzaamaan. De film zal jonge kijkers wel kunnen vermaken, maar om het verhaal volledig te begrijpen zullen kinderen een oudere leeftijd moeten hebben. De film behandelt namelijk zaken als buitenaards leven, het sterrenstelsel en mysteries daaromheen. Dit past bij het ontwikkelingsniveau van een acht tot tienjarige. Op die leeftijd beginnen kinderen niewsgierig te worden naar álles om hen heen, zonder grenzen. Ook beginnen kinderen rond deze leeftijd het belang van vriendschap in te zien. Het leeftijdsadvies is daarom vanaf 8 jaar.

Leeftijdsadvies: Vanaf 8 jaar

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

App 8+ JR

Foldify Zoo

Foldify Zoo

Foldify Zoo

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Baasjes

Baasjes

Baasjes

Meer weten...

Website 8+ JR

N-Zine

N-Zine

N-Zine

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren