Productie-detail

Het Groot Kinderdictee der Nederlandse Taal

Het Groot Kinderdictee der Nederlandse Taal

TV & Film VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
7 waarderingen

Wie heeft de minste fouten in het dictee?

40 min. : Zapp. AL. : Het Kinderdictee werd in 2011 op za 10 dec uitgezonden op Zapp. Via de link is de uitzending terug te kijken.

Beschrijving inhoud

In "Het Groot Kinderdictee der Nederlandse Taal" wordt een spellings- en grammatica test voor kinderen afgelegd. Het kind met de minste fouten, wint het programma. De beste kinderen van groep 7 en 8 uit de regio zitten bij elkaar voor de finale. Hierin wordt een dictee afgenomen en het kind wat dit het best maakt wint het programma. Het programma komt 1 keer per jaar op televisie en je kunt de uitzending nu terugkijken via bijgevoegde link. Als kijker word je uitgenodigd om mee te doen. Je kunt jezelf testen op vaardigheden in Nederlandse spelling en grammatica. Je zult merken hoe lastig het kan zijn en aan het eind van de uitzending kun je het zelf nakijken. Eigen deelname maakt het programma leuker om te kijken.

Het dictee van dit jaar is gemaakt door Jacques Vriens. De zinnen worden opgelezen, waarna de kinderen de zin opschrijven. Daarna wordt de zin een aantal keer herhaald. De uitzending is vrij serieus en er worden weinig grapjes gemaakt. Er is natuurlijk concentratie nodig om het dictee goed te maken. Het is een leerzaam programma. Aan het einde van de uitzending wordt het dictee namelijk besproken en worden woorden genoemd waarin veel fouten zijn gemaakt. Daarna volgt de verklaring voor de juiste spelling. In 2011 werd het dictee op zaterdag 10 december uitgezonden door de NTR op Z@pp, Nederland 3. Het was de achtste editie van het Kinderdictee.

Leeftijdsadvies

"Het Groot Kinderdictee der Nederlandse Taal" is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Om het dictee te begrijpen en zelf mee te doen moet het kind een redelijk niveau hebben op het gebied van spelling en grammatica. Dat geldt voor kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool. Ook de kinderen die zelf in het programma meedoen in de opnamestudio zijn van deze leeftijd.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 10+ JR

Voor altijd samen, amen

Voor altijd samen, amen

Voor altijd samen, amen

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Oorlogsgeheimen

Oorlogsgeheimen

Oorlogsgeheimen

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Rekenen met Mr. Right

Rekenen met Mr. Right

Rekenen met Mr. Right

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren