Productie-detail

Het Geheim

Het Geheim

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
44 waarderingen

Ben wil graag goochelaar worden, maar dan verdwijnt Sylvie tijdens een act...

93 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

Het Geheim is een spannende dramafilm over het jongetje Ben Stikker, die goochelaar wil worden. Zijn vader is als boswachter ontslagen en wil ook wel goochelaar worden. Ben, zijn vader en een vriendinnetje van Ben, Sylvie, maken samen een goocheloptreden. Tot de dag dat Sylvie bij een goochelact verdwijnt. Dit zorgt voor veel problemen thuis bij Ben; zijn ouders gaan zelfs bijna scheiden en de pers staat continu op de stoep. Sylvie en Ben leven beide in een totaal andere wereld. Sylvie woont in een grote luxe villa, terwijl Ben in een huisje in het bos woont. Sylvie haar moeder heeft een superbaan waarmee ze heel veel geld verdient, Ben’s vader is werkeloos en zijn moeder verdient ook niet heel veel. Sylvie haar ouders zijn gescheiden en haar moeder is bijna nooit thuis, ze is enig kind en wordt vooral verzorgd door een Roemeense au pair. Ben woont thuis met een broertje, zusje, zus en zijn ouders en ze zijn allemaal erg hecht.

Er wordt regelmatig vlot gepraat, maar nauwelijks met moeilijke woorden. De moeilijkere woorden die wel voorkomen zijn niet van belang om de film te kunnen volgen. Een paar keer wordt er Engels gesproken, omdat de au pair van Sylvie geen Nederlands kan. Op heel veel momenten klinkt er muziek op de achtergrond of zijn er sfeergeluiden aanwezig. Dit brengt de kijker goed in de sfeer van het verhaal. Ook worden er soms effectgeluiden gebruikt.

Leeftijdsadvies

De film is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Zij zullen de kinderen en hun gevoelens in de film, die ook ongeveer 8 jaar zijn, begrijpen. Misschien kan het begrip ‘scheiden’ ze wel bang maken, maar aan het eind van de film komt met Sylvie en met Ben en zijn ouders alles goed. Goochelen is iets wat kinderen in deze leeftijd ook leuk vinden. Het is een spannend verhaal binnen een vertrouwde context van een huis en familie.

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 8+ JR

Prof. Dr. Testkees

Prof. Dr. Testkees

Prof. Dr. Testkees

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

De Gilfactor

De Gilfactor

De Gilfactor

Meer weten...

Boek 8+ JR

Geronimo Stilton: een magische Kerst

Geronimo Stilton: een magische Kerst

Geronimo Stilton: een magische Kerst

Meer weten...