Productie-detail

Het geheim van de Notenkraker

Het geheim van de Notenkraker

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
16 waarderingen

Clara gaat op zoek te gaan naar haar vader en laat komt er achter dat wonderen bestaan en dat dromen uit kunnen komen.

90 min. : Film op DVD. 6. Ja.

Beschrijving inhoud

"Het geheim van de Notenkraker" gaat over het meisje Clara. Haar vader zit als krijgsgevangene in Duitsland. Clara is samen met haar moeder en haar broertjes thuis. Op de dag voor Kerst gaan haar broertjes samen op zoek naar een kerstboom en wordt Clara op pad gestuurd voor een pak melk en zuurtjes. Bij de winkel ligt een brief van haar vader. Op de weg naar huis ontmoet zij een vreemde man genaamd meneer Drosselmeyer. Hij moedigt haar aan om op zoek te gaan naar haar vader en laat haar zien dat wonderen bestaan en dat dromen uit kunnen komen.

De spreektaal van de film is Engels en je kunt Nederlandse ondertiteling instellen. Er wordt op een rustige manier gesproken. Wel komen er af en toe wat moeilijke woorden in voor. Verder is er in de film regelmatig muziek aanwezig en deze muziek versterkt het verhaal. De film begint met een leader en heeft een vrolijk einde.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit de film het beste aan bij kinderen vanaf 8 a 9 jaar. Er komen namelijk af en toe wel wat spannende beelden in voor. De film is een sprookje en een mysterie maar draait om de zoektocht naar je vader en het geloven in dromen.  Verder kunnen de kinderen van deze leeftijd ook de ondertiteling goed lezen omdat hun technisch lezen op deze leeftijd goed is ontwikkeld.

Jullie mening

Ook leuk

Website 9+ JR

Boekie Boekie

Boekie Boekie

Boekie Boekie

Meer weten...

Boek 9+ JR

Superjuffie!

Superjuffie!

Superjuffie!

Meer weten...

App 9+ JR

Match de plaatjes

Match de plaatjes

Match de plaatjes

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren