Productie-detail

Het Ei van Columbus

Het Ei van Columbus

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
24 waarderingen

Iedere keer tonen vijf kinderen hun uitvinding aan de jury. Welke uitvinding gaat er winnen?

25 min. : Zapp. AL.

Beschrijving inhoud

In elke aflevering van ‘Het ei van Columbus' tonen vijf kinderen hun uitvinding aan een jury die bestaat uit zakenman Michiel Mol, tienerondernemer Fleur Kriegsman en voorzitter Horace Cohen. Deze jury kiest de twee beste ideeën uit. Deze twee kinderen krijgen een Pabostudente als coach. Samen met de coach doorlopen ze vier stappen. Het begint met het verzinnen van een naam, slogan en logo voor hun product. Daarna volgt het marktonderzoek waarbij ze potentiële klanten gaan vragen naar hun mening over het product en wat er eventueel nog veranderd zou moeten worden zodat ze het willen kopen. Daarna komen de twee kinderen samen en vertellen om de beurt hun idee aan de mensen op straat met een megafoon, in de hoop dat de mensen wat geld willen geven voor hun uitvinding. Zo verzamelen ze een startkapitaal. Tot slot gaan ze met studenten en leerkrachten van een hogeschool een prototype maken. Als al deze stappen doorlopen zijn, verschijnen ze opnieuw voor de jury en deze kiest vervolgens een winnaar. De winnaar mag meedoen aan de finale waarin alle winnaars van de afleveringen tegen elkaar strijden. De uiteindelijke winnaar mag zijn eigen bedrijf gaan opzetten om zijn product echt te gaan verkopen.

‘Het ei van Columbus' wordt gepresenteerd door Yolanthe Cabau van Kasbergen. Vooraf vertelt zij wat er deze aflevering gaat gebeuren en ook aan het eind vertelt ze wat de kijkers de volgende aflevering kunnen verwachten. De leeftijd van de kinderen varieert, maar ze zitten wel allemaal op de basisschool. Het taalgebruik in het programma is rustig en bevat weinig moeilijke woorden. Soms verschijnen er woorden in beeld, zoals het vierstappenplan of informatie over de kinderen en de coaches. Er wordt veel gebruik gemaakt van muziek. Als de kinderen aan het werk zijn aan hun uitvinding, klinkt er vaak een liedje op de achtergrond. Het beeldtempo is rustig. Wanneer er wordt overgeschakeld naar een andere locatie, bijvoorbeeld van jurykamer naar wachtruimte of naar een werkplaats, verschijnt er een bumper

Leeftijdsadvies

‘Het ei van Columbus' is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar . Kinderen in deze leeftijd beginnen steeds logischer te redeneren en kunnen abstracter denken. Verder zijn de kinderen op deze leeftijd in staat om de informatie die af en toe in beeld verschijnt zelfstandig te lezen en kunnen ze begrijpen wat een uitvinding is.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Bibi & Tina: jongens tegen de meiden

Bibi & Tina: jongens tegen de meiden

Bibi & Tina: jongens tegen de meiden

Meer weten...

Website 9+ JR

Jeugdjournaal

Jeugdjournaal

Jeugdjournaal

Meer weten...

Website 9+ JR

SpangaS

SpangaS

SpangaS

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren