Productie-detail

Hercules

Hercules

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
7 waarderingen

Zal het Hercules lukken om Hades te verslaan en de wereld te redden van de ondergang?

89 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

De animatiefilm "Hercules" vertelt het verhaal over baby Hercules, de zoon van de Griekse god Zeus. De toekomst voorspelt dat Hercules over 18 jaar het boosaardige plan van Hades om de wereld over te nemen zal dwarsbomen en daarom geeft Hades zijn helpers de opdracht om hem te doden. Hercules wordt door hen eerst sterfelijk gemaakt, maar door stom toeval behoudt hij zijn goddelijke krachten en wordt hij groot gebracht door zijn pleegouders Alcmene en Amphitryon. Wanneer Hades jaren later ontdekt dat Hercules nog steeds leeft, doet hij er alles aan om hem alsnog te doden. Hercules heeft inmiddels echter ontdekt dat hij anders is en wordt opgeleid door Phil tot een echte held. Zal het hem lukken om de gemene en medogenloze Hades te verslaan?

Het karakter van Hercules is dynamisch en hij maakt gedurende het verhaal een psychologische ontwikkeling door. Zo wordt hij voor het eerst verliefd, overwint hij hindernissen en leert hij te luisteren naar zijn hart, want zoals later blijkt wordt een ware held niet beoordeeld naar zijn kracht, maar naar de kracht van zijn hart. De vormgeving van de film is erg precies en de beelden bevatten veel details. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van verschillende camerastandpunten en komen er regelmatig snelle beelden in voor. Het taalgebruik is soms moeilijk, dit komt met name door de moeilijke namen die in de film worden gebruikt, zoals Alcmene en Amphitryon. De vele liedjes in de film lichten de rode draad in het verhaal toe en zorgen voor een levendig en swingend geheel.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit de animatiefilm "Hercules" aan bij kinderen vanaf de leeftijd 8 jaar. Vanaf deze leeftijd zullen kinderen zich kunnen verplaatsen in de gevoelens en emoties van Hercules. Daarnaast zullen ze aandachtig kijken naar de wervelende scènes waarin redelijk veel wordt gevochten en de daadkracht van Hercules bewonderen.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 8+ JR

De Brief voor de Koning

De Brief voor de Koning

De Brief voor de Koning

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

De Superheld

De Superheld

De Superheld

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Spy Kids

Spy Kids

Spy Kids

Meer weten...