Productie-detail

Heksje Lilly: De draak en het magische boek

Heksje Lilly: De draak en het magische boek

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
117 waarderingen

Lilly moet 99 uur doorstaan waarin ze moet bewijzen dat ze een goede 'Superheks' is. Gaat het haar lukken?

85 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

Lilly is een doodnormaal 10-jarig meisje. Wanneer er op een dag een magisch boek en het draakje Hector verschijnt verandert haar leven. De oude superheks Surulunda, heeft het boek en Hector namelijk gestuurd omdat ze te oud wordt en een opvolger zoekt. In deze film, gebaseerd op het gelijknamige boek van KNISTER (Ludger Jochmann), moet Lilly een proefperiode van 99 uur doorstaan waarin ze moet bewijzen dat ze een goede 'Superheks' is. Anders steelt slechterik Hieronymus het boek en krijgt hij macht over de hele wereld. Lilly gaat akkoord en haar proefperiode gaat in. Door het magische toverboek beleeft Lilly allerlei avonturen, dit komt doordat sommige spreuken vaak mis gaan. Haar klas loopt tijdens een rekenproef vol met water en Andreas verliefd op haar wordt. Hieronymus, die inmiddels vrij is gekomen, is Lilly en het toverboek al snel op het spoor. Wanneer Hieronymus het boek in handen weet te krijgen zal Lilly er alles aan moeten doen om te voorkomen dat hij zijn werelveroveringsmachine kan bouwen. Zal het Lilly lukken om hem te slim af te zijn? En zal ze slagen voor haar test?

De film bevat veel humor in de vorm van beeld, geluid en dialoog. Zo zal de humoristische ietwat dikke Hector de kijker erg aanspreken. Verder wordt de film muzikaal ondersteund, wat zorgt voor een bepaalde emotie of sfeer. De dialogen in de film zijn makkelijk te volgen, omdat er niet snel gepraat wordt en de zinnen niet al te moeilijk zijn. Er zijn wel soms moeilijke woorden. Deze moeilijke woorden (onder andere 'katalysator', 'hypnotiseren' en 'programmeren') worden niet uitgelegd.

Leeftijdsadvies

In de film wordt een duidelijk onderscheid gemaakt tussen goed en kwaad, kinderen vanaf 4 begrijpen dit. Kinderen vanaf 6 jaar geloven nog wel in heksen en feeën. De film is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar mede door de spannende elementen die het bevat.

Bijzonderheden

Stemmen worden onder andere ingesproken door Lisa Vol (van Lisa, Amy en Shelley) (Lilly), Ruben van der Meer (Hector), Cees Geel (Hieronymus), Hans Kesting (Serafim), Isa Hoes (Moeder Lilly), Jenny Arean (Surulunda) en Siebe Schoneveld (Broertje Leon).

Trailer

Jullie mening

Meer van Heksje Lilly

TV & Film 6+ JR

Heksje Lilly en reis naar Mandolan

Heksje Lilly en reis naar Mandolan

Heksje Lilly en reis naar Mandolan

Meer weten...

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Over the Hedge

Over the Hedge

Over the Hedge

Meer weten...

App 6-8 JR

Toca Nature

Toca Nature

Toca Nature

Meer weten...

App 6+ JR

Look at me

Look at me

Look at me

Meer weten...