Productie-detail

Heksen bestaan niet

Heksen bestaan niet

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
11 waarderingen

De dertienjarige Katie heeft een geheim: ze beschikt al haar hele leven over bijzondere krachten. Maar hoe kan dat nou? Heksen bestaan toch helemaal niet?

83 min. AM Pictures . 6 . Vanaf 18 juni in de bioscoop. .

Kenmerken 

Nederlandse film in de bioscoop 

84 minuten 

Fantasie

Heksen, superkrachten

Aliyah Wolf, Senna Borsato, Leontine Borsato

Recensie

In de film ´Heksen bestaan niet´ behoeden vijf sterrenheksen tussen hemel en aarde de wereld tegen al het kwaad. Concuela, één van de vijf heksen, heeft geen goede bedoelingen. Ze heeft het duistere plan om de wereld van de zon te beroven. De heksenraad verbant haar, maar dit zorgt voor een nieuw probleem. Vier heksen hebben niet genoeg kracht om de wereld te redden. Een magisch amulet wordt de wereld ingestuurd om een vijfde sterrenheks te vinden. Het spoort leidt naar het dertienjarige meisje Katie. Katie heeft sinds haar geboorte onverklaarbare krachten. Samen met haar beste vriend Roy ontdekt ze haar heksenkrachten. Maar kan dat eigenlijk wel? Want heksen bestaan toch helemaal niet? 

'Heksen bestaan niet' is een fantasiefilm met veel special effects om de toverkrachten van de heksen te laten zien. De hoofdrol van Katie wordt gespeeld door zangeres Aliyah Kolf. Zij zingt de titelsong 'Champion'. Er zijn veel bijrollen, gespeeld door allemaal bekende Nederlanders. De film speelt zich af in de 'gewone' wereld van Katie en de wereld van de sterrenheksen. De wereld van de sterrenheksen is mysterieus. De wereld van Katie en Roy is zoals de meeste tieners het kennen: op school, op straat en thuis. Onderwerpen als vriendschap en jaloezie tussen meisjes komen naar voren. De film bestaat uit spannenden en grappige momenten. Spannende momenten zijn de scènes met de gemene heks Conzuela. Ze ziet er eng uit en zorgt met haar duistere krachten voor ingrijpende tovermomenten. Grappige momenten in de film komen bijvoorbeeld door de hond en kat van Conzuela die tot mensen zijn omgetoverd. 

Leeftijdsadvies

De film 'Heksen bestaan niet' is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Kinderen van 9 jaar kijken graag naar personen die minstens even oud, of ouder zijn. Ook zullen zij elementen uit het tienerleven van Katie en Roy herkennen. Onderwerpen als jaloezie en vriendschap spreekt hen aan. Negenjarigen vinden mysterieuse verhalen interessant. Ook de combinatie tussen de fantasiewereld en de volwassen wereld, zullen ze leuk vinden. Kinderen vanaf negen jaar kijken graag naar bekende Nederlanders als Senna en Leontine Borsato. 'Heksen bestaan niet' kan voor kinderen onder de negen jaar spannend zijn. Voornamelijk door de boze heks Conzuela en haar mysterieuze en donkere krachten. Dan is meekijken gewenst.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Animals United

Animals United

Animals United

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

BZT Show

BZT Show

BZT Show

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Mensjesrechten

Mensjesrechten

Mensjesrechten

Meer weten...