Productie-detail

Heidi (tekenfilm)

Heidi (tekenfilm)

TV & Film VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
52 waarderingen

Heidi verblijft in de grote stad Frankfurt, maar ze krijgt al snel last van heimwee.

25 min. AL.

Beschrijving inhoud

Heidi is een inmiddels 8-jarig weeskindje die momenteel tijdelijk verblijft in de grote stad Frankfurt. Haar tante Dete, waarbij ze is opgegroeid, heeft haar weer opgehaald en hierheen gebracht om de oudere en gehandicapte Klara te steunen. Wat in eerste instantie leuk leek te zijn, verandert al snel wanneer Heidi last krijgt van heimwee.

Heidi heeft een groot deel van haar leven doorgebracht bij haar grootvader. Dit omdat tante Dete voor haar werk elders naartoe moest. Haar grootvader woont samen met zijn Sint-Bernardshond hoog in de Zwitserse Alpen. Hier woont tevens haar beste vriend en geitenhoeder Peter. De verschillen tussen de rust in de Alpen en het drukke leven in de stad zijn enorm groot en hier heeft ze het dan ook erg moeilijk mee. Het liefst zou ze teruggaan naar haar grootvader, maar aangezien de meisjes het erg goed met elkaar kunnen vinden besluit Heidi nog even te blijven. Toch zal ze dan wel moeten leven volgens de regeltjes van Juffrouw Rottenmayer waarbij Klara in huis woont. Klara heeft namelijk haar moeder verloren en haar vader is altijd op zakenreis. Hoe zal het Heidi vergaan in de grote stad en zal ze haar belofte om Klara de bergen te laten zien, nakomen?

Leeftijdsadvies

Heidi is een serie met een lopend verhaal. Je moet het dus volgen om te weten hoe het met haar zal aflopen. De afleveringen bevatten de weinige moeilijke woorden en zijn door het rustige spreek- en beeldtempo goed te volgen. Heidi is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Ze zullen nog wel moeite hebben met de terugblikken in het verhaal, zoals de dromen en gedachten van Heidi.

Jullie mening

Ook leuk

App 4+ JR

Labo Halloween Paperman

Labo Halloween Paperman

Labo Halloween Paperman

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Maja de Bij

Maja de Bij

Maja de Bij

Meer weten...

Boek 4+ JR

Tangramkat

Tangramkat

Tangramkat

Meer weten...