Productie-detail

Heidi (animatieserie)

Heidi (animatieserie)

TV & Film VAN 4 T/M 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
4 waarderingen

Bij haar opa beleeft Heidi allerlei avonturen in de Zwitserse bergen.

21 min. Studio 100. 6. Online terug te kijken en verkrijgbaar op dvd.

Beschrijving

Het weesmeisje Heidi woont bij haar tante. Op een dag heeft tante een vaste baan en komt Heidi bij haar opa wonen. Opa Alp leeft als een kluizenaar hoog in de
bergen e staat bekend als een norse man. Maar Heidi ontdooit zijn hart. Haar gootvader zorgt prima voor haar en zij bouwen een bijzondere band op. Met de St. Bernard hond van opa, Joseph en haar beste vriend uit het dorp beleeft Heidi allerlei avonturen in de Zwitserse bergen.

Oordeel

De serie Heidi bevat spannende kinderavonturen in een rustig tempo. De afleveringen zijn ook afzonderlijk van elkaar te bekijken. De natuur levert een prachtig decor voor de spannende avonturen. Vriendschap speelt in de serie een belangrijke rol en dat levert sociale gebeurtenissen op die herkenbaar zijn voor kinderen vanaf een jaar of 6, 7. Heidi is een sterk, vrolijk en bijzonder meisje dat geniet van kleine dingen. De serie gaat over plezier maken en is daardoor optimistisch. Door de rust in het verhaal is het bovendien goed te volgen. Naast de spanning en de natuur, maken ook emoties als verdriet, bang zijn, de zoektocht naar vertrouwen en warmte de serie aantrekkelijk om naar te kijken. Ook (stiekem) als je wat ouder bent dan 7 jaar.

Leeftijdsadvies

Heidi is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Wil je weten hoe je deze serie inzet op de opvang of de bso? Ga dan naar de Mediatips van Kind & Media.

Jullie mening

Ook leuk

Game 4+ JR

Putt-Putt - Een verrassingsfeest voor Pep

Putt-Putt - Een verrassingsfeest voor Pep

Putt-Putt - Een verrassingsfeest voor Pep

Meer weten...

Boek 4-6 JR

Piepklein taartje

Piepklein taartje

Piepklein taartje

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Olivia

Olivia

Olivia

Meer weten...