Productie-detail

Harry Potter en de Steen der Wijzen

Harry Potter en de Steen der Wijzen

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
72 waarderingen

Harry Potter staat voor de tweede keer oog-in-oog met Voldemort. Kan hij opnieuw ontsnappen aan Voldemort?

: Film op DVD. 6.

Er zijn acht Harry Potter films. ‘Harry Potter en de Steen der Wijzen’ is de eerste. In deze film ontdekt hij dat hij niet zo normaal is als hij altijd dacht. Op zijn elfde verjaardag komt de reus Hagrid bij hem. Die vertelt Harry dat hij een tovenaar is en dat hij welkom is op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus. Harry gaat met Hagrid mee. Als snel ontdekt hij dat hij in de tovenaarswereld beroemd is. Zijn ouders blijken te zijn omgekomen bij een gevecht met de duistere tovenaar Voldemort. Harry heeft dit gevecht als enige overleefd. Hij heeft er wel een litteken op zijn voorhoofd aan overgehouden.

Op Zweinstein heeft Harry al snel vrienden: Ron en Hermelien. Samen met hen ontdekt hij dat op school de ‘Steen der Wijzen’ verstopt ligt. Deze steen heeft magische krachten. Hij kan iemand het eeuwige leven geven. De Steen wordt goed bewaakt. Toch lukt het de slimme Voldemort om vlakbij de steen te komen. Lukt het Harry om voor de tweede keer aan Voldemort te ontsnappen? En kan hij de Steen in veiligheid brengen?

‘Harry Potter en de Steen der Wijzen’ is een Engelse film, maar de DVD is Nederlands gesproken.

___________________________________________________________
Informatie voor ouders en professionals

___________________________________________________________

Beschrijving inhoud

In “Harry Potter en de Steen der Wijzen” ontdekt Harry Potter, die wordt opgevoed door zijn oom en tante, dat hij toch niet zo normaal is als hij altijd dacht. Op zijn 11de verjaardag komt er plotseling een reus, genaamd Hagrid, letterlijk met de deur in huis vallen. Hij vertelt Harry dat hij een tovenaar is en dat hij welkom is op ‘Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus’. Harry besluit met Hagrid mee te gaan en al snel ontdekt hij dat hij waanzinnig beroemd is in de tovenaarswereld. Zijn ouders blijken te zijn omgekomen bij een gevecht met Voldemort, de meest duistere tovenaar ooit. Het is dan ook een wonder dat Harry het als enige heeft overleefd, met als enige verwonding een snee in de vorm van een bliksemschicht op zijn voorhoofd. Harry heeft al snel zijn draai gevonden op Zweinstein, maar dan ontdekt hij met zijn vrienden, Ron en Hermelien, dat de ‘Steen der Wijzen’ op school wordt verborgen. Deze steen heeft magische krachten en kan iemand het eeuwige leven geven. De Steen wordt goed bewaakt, maar toch lukt het Voldemort op slinkse wijze in de buurt te komen. Lukt het Harry Potter om voor de tweede keer aan Voldemort te ontsnappen en de Steen in veiligheid te brengen?

Het verhaal begint voor het begin van het schooljaar en eindigt aan het einde van het schooljaar. In dit jaar zie je de karakters duidelijk groeien. Het verhaal verloopt in chronologische volgorde en speelt zich af in het heden. De dialogen zijn goed te volgen, omdat de fantasiewoorden die worden gebruikt worden uitgelegd. Er wordt bijv. gepraat over Dreuzels, dit zijn mensen die niet kunnen toveren. Wel vinden er regelmatig snelle beelden plaats, vanuit verschillende camerastandpunten, zoals bij het populaire spel Zwerkbal.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit de film "Harry Potter en de Steen der Wijzen" aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 8 jaar. Aan het einde van het verhaal vinden enge scènes plaats. 8-jarigen kunnen onderscheid maken tussen werkelijkheid en fantasie. Voor jongere kinderen kan deze film daarom te zijn. Kinderen vanaf 8 jaar begrijpen ook de vriendschappen en diepere karakters in de film. De Engelse versie is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar, zij zijn in staat de ondertiteling goed te lezen en begrijpen.

Bijzonderheden

"Harry Potter en de Steen der Wijzen" is het eerste deel van een reeks van acht films. De films zijn ook los van elkaar te begrijpen. De films zijn gebaseerd op de 7 boeken die J.K. Rowling over Harry Potter schreef. De Nederlandse stemmen zijn ingesproken door oa Tony Neef, Trevor Reekers en Karin Bloemen.

Jullie mening

Meer van Harry Potter

TV & Film 8+ JR

Harry Potter en de Geheime Kamer

Harry Potter en de Geheime Kamer

Harry Potter en de Geheime Kamer

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Harry Potter en de Gevangene van Azkaban

Harry Potter en de Gevangene van Azkaban

Harry Potter en de Gevangene van Azkaban

Meer weten...

Ook leuk

Boek 8+ JR

Juf Braaksel en de magische ring

Juf Braaksel en de magische ring

Juf Braaksel en de magische ring

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Free Willy

Free Willy

Free Willy

Meer weten...

Boek 8+ JR

Duh! Ruimte

Duh! Ruimte

Duh! Ruimte

Meer weten...