Productie-detail

Happy Feet

Happy Feet

TV & Film VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

De kleine pinguïn Mumble kan fantastisch dansen! Maar in zijn eigen gemeenschap wordt hij niet geaccepteerd. Zal hij in zichzelf gaan geloven?

108 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

In de wereld van de Keizerspinguïns kan een liedje het verschil maken tussen geluk en eenzaamheid. Door het zingen van je 'hartelied' vind je de liefde van je leven. Maar als Mumble wordt geboren merken de pinguïns al snel iets raars: Mumble kan niet zingen! Wat Mumble wel als de beste kan is dansen, tapdansen welteverstaan. Maar kunnen zijn vaardigheden op de dansvloer zijn grote liefde Gloria en de andere pinguïns overtuigen dat hij erbij hoort? Wanneer Mumble door de oudste pinguïns wordt verbannen begint het avontuur pas. Mumble ontmoet de 'Amigo’s', een groepje kleine pinguïns die wel houden van een feestje en Mumble meteen in hun groep opnemen. Samen met de goeroe Lovelace beginnen ze aan een spannende reis en leert Mumble in zichzelf te geloven.

De animaties in Happy Feet zijn erg gedetailleerd, zelfs de haren van de pinguïns bewegen los van elkaar. De film is in het Nederlands nagesynchroniseerd maar de liedjes die worden gezongen zijn nog steeds in het Engels. Er is een voice-over (in de loop van de film wordt duidelijk dat dit de stem van Lovelace is) die af en toe voorbij komt. De film heeft een paar enge stukjes, bijvoorbeeld wanneer Mumble achterna wordt gezeten door een zeehond, maar worden vaak komisch afgesloten. In het geval van de achtervolgingsscène komt de zeehond op het ijs te liggen en ‘rennen’ de pinguïns in slow-motion van hem weg. Er zijn nog meer komische momenten, bijvoorbeeld wanneer de juf vraagt wat de belangrijkste les van allemaal is, Mumble zegt dan: “Eet geen gele sneeuw?” Er komen wel moeilijke woorden en zinnen in voor, die niet altijd worden uitgelegd, maar de intentie is altijd duidelijk door de beelden.

Leeftijdadvies

De belangrijkste elementen in de film zijn vriendschap, relaties en geloof in jezelf. Mumble kan het niet goed vinden met zijn leeftijdsgenootjes bij de keizerspinguïns, maar vindt vriendschap bij andere (meer tolerante) pinguïns. Ook de relatie met zijn vader verloopt moeizaam (omdat zijn vader een geheim heeft), maar uiteindelijk vinden zij elkaar toch weer. Mumble en zijn vader zijn beide erg zelfbewust en proberen het altijd goed te doen voor hun omgeving. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen zich vaak in deze kenmerken vinden omdat ze op sociaal en emotioneel vlak zelfstandiger worden. Kinderen vanaf 9 jaar vinden misschien de originele versie leuker, zij kunnen de ondertiteling vaak wel volgen.

Bijzonderheden

  • In 2007 won Happy Feet de Oscar voor beste animatiefilm
  • In de Nederlandse versie doet Jamai Loman de stem van Mumble

Jullie mening

Ook leuk

Website alle

Kinderpodcasts

Kinderpodcasts

Kinderpodcasts

Meer weten...

Game 7+ JR

Sly Cooper: Thieves in Time

Sly Cooper: Thieves in Time

Sly Cooper: Thieves in Time

Meer weten...

Game 7+ JR

Boing! Docomodake

Boing! Docomodake

Boing! Docomodake

Meer weten...