Productie-detail

Happy Feet 2 3D

Happy Feet 2 3D

TV & Film VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
67 waarderingen

Kleine Erik, is erg onzeker en voelt zich het buitenbeentje. Als hij The Mighty Sven ontmoet gaat hij zonder toestemming van zijn vader mee naar een ander gebied.

99 min. : Film op DVD. 6.

Beschijving inhoud

In "Happy Feet 2" keren we in 3D terug naar Antarctica. In de grote pinguïn familie heeft pinguin Mumble (ster tapdancer en hoofdpersoon van deel 1), een probleem. Zijn zoontje, de kleine Erik, is erg onzeker en dreigt een buitenbeentje te worden. In tegenstelling tot zijn vader, heeft hij niets met dansen. Als Erik een kleine blunder begaat, ontsnapt hij met zijn vriendjes en komt een kolonie pinguïns met de vliegende pinguïn Sven tegen. Sven vertelt Erik dat hij alles kan, zolang hij maar wil en erin gelooft. Dan komt Mumble zijn zoontje Erik halen en keren ze terug naar hun eigen kolonie. Maar als ze terug zijn, is er iets vreselijks gebeurd. De hele kolonie is ingesloten omdat door het smelten van ijskappen ingesloten. Aan Mumble en Erik de taak om voor eten te zorgen. Tussen het pinguïn-avontuur door volgen we twee grappige garnalen in de zee die hun eigen weg willen gaan in plaats van hun hele leven met hun soortgenoten mee te zwemmen. Zij zorgen vooral voor humor in de film.

Door middel van een vertelstem, opent de film met een introductie verhaal over de pinguïns in Antartica. In de rest van de film is er geen verteller meer. "Happy Feet 2" zit verder vol met muziek in de vorm van popsongs. De songteksten horen bij het moment in de film. Er zijn veel bekende instrumentale nummers en liedjes van de film met Nederlandse songteksten. Natuurlijk wordt daar door de pinguïns op gedanst. Wat de humor in de film betreft, komen er voornamelijk woordgrapjes voor. De zelfingenomen Sven heeft het bijvoorbeeld over ‘sventastisch’.

Leeftijdsadvies

In "Happy Feet 2" komen veel karakters voor, die verschillende relaties onderling hebben. Ook komen diepere vriendschappen voor en gaat het in deze film om het 'anders zijn dan anderen' en het vinden van je eigen plek. De film sluit het beste aan bij kinderen vanaf 7 jaar, ook vanwege de simpele beeldhumor. Op deze leeftijd begrijpen kinderen woordgrapjes en woorden met dubbele betekenissen. Ondanks de gevoelens van karakters die in deze film naar voren komen, zorgen de vele liedjes, vrolijke muziek en grapjes voor een aantrekkelijke familiefilm.

Trailer

Bijzonderheden

Deze film is ook in de originele Engelstalige versie met ondertiteling te zien. Deze versie past het best bij kinderen vanaf 9 jaar, vanwege hun ontwikkelde leesniveau. Stemmen in deze film worden vertolkt door Alain Clark, Robert ten Brink, Edwin Evers, Guus Meeuwis, Edsilia Rombley en Jada Borsato (dochter van Marco).

Jullie mening

Ook leuk

Boek 7+ JR

Held op sokken

Held op sokken

Held op sokken

Meer weten...

Game 7+ JR

Viva Piñata

Viva Piñata

Viva Piñata

Meer weten...

Boek 7+ JR

Foeksia en de spiegelheks

Foeksia en de spiegelheks

Foeksia en de spiegelheks

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren