Productie-detail

Hachi

Hachi

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
4 waarderingen

Trouwe hond Hachi brengt iedere dag zijn baasje, professor Parker, naar het station en wacht hem daar ook weer op.

93 min. AL. Ja.

Kenmerken

  • DVD
  • 93 minuten
  • Familiefilm, drama
  • Engels gesproken, Nederlandse ondertiteling
  • Hond, vriendschap, trouw, gemis

Beschrijving inhoud

Hachi (ook wel Hachiko a Dog's Story) is een realistische film gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De film gaat over een kleine schattige puppy die wordt achtergelaten op een treinstation. Wanneer de kleine puppy wordt opgepikt door professor Parker ontstaat er een hechte band tussen de twee. Iedere dag wandelen beiden samen naar het perron en als Parker in de avond weer terugkomt wacht zijn trouwe vriend hem op. Wanneer Parker op een dag door een hartaanval de dood vindt gaat Hachi tevergeefs op zoek naar zijn baasje. Iedere dag zit Hachi zoals altijd op het station te wachten, iets wat hij maar liefst negen jaar lang zal doen totdat er aan zijn leven een einde komt.

In Hachi draait het om vriendschap, trouw en loyaliteit, maar ook emotie, liefde en medeleven zijn woorden die bij deze film passen. De verhaallijn, met onder andere Richard Gere als professor Parker, is gemakkelijk te volgen. De film bevat passende muziek waardoor de film ontroerend kan zijn. Vaak wordt er gefilmd vanuit het standpunt van Hachi. Er worden dan zwart-wit beelden getoond. In de film zie je de jaren voorbij gaan.

Leeftijdsadvies

Hachi is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Vanaf deze leeftijd kunnen kinderen de ondertiteling goed lezen. Ook zullen zij zich in kunnen leven in het verhaal en leven ze meen met Hachi die ruim negen jaar op zijn baasje bleef wachten. Zo zullen ze ook de band tussen mens en dier beter begrijpen. Daarnaast spreekt de mooie hond hen erg aan vanwege zijn hoge knuffelgehalte. 

 

RoyDeze recensie is geschreven door Roy Venderbosch. Roy is eigenaar van een evenementenbureau en is werkzaam op een BSO. Hij werkt met kinderen van 4 t/m 12 jaar en gebruikt op de BSO veel mediaproducten die op Mediasmarties staan. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten. 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Who's in Who's out

Who's in Who's out

Who's in Who's out

Meer weten...

App 9+ JR

Masterpiece for Osmo

Masterpiece for Osmo

Masterpiece for Osmo

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Tien torens diep

Tien torens diep

Tien torens diep

Meer weten...