Productie-detail

Haaibaai

Haaibaai

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
14 waarderingen

Pi ontmoet de mooiste vis van de zee: Cordelia. Alleen haai Troy is verliefd op haar en laat Pi niet in de buurt. Lukt het Pi om de haai te verjagen?

77 min. : DVD. 6.

Beschrijving inhoud

Het visje Pi heeft altijd in Boston gewoond. Als zijn ouders gevangen worden door een groot vissersnet, is hun laatste wens dat Pi naar zijn tante in het rif gaat. Het is een lange tocht op weg naar het rif, maar hij wordt bijgestaan door de bruinvis Percy en zijn moeder. Bij het rif aangekomen ontmoet Pi de mooiste vis van de zee: Cordelia. De haai Troy heeft echter ook een oogje op haar, en hij is de schrik van het rif. Pi wil met de hulp van andere vissen Troy verjagen, maar iedereen is te bang. Dan neemt een oude schildpad hem onder zijn hoede en leert hij Pi trucjes om Troy te verjagen. Lukt het Pi om Troy weg te jagen en Cordelia voor zich te winnen?

In “Haaibaai” wordt vrij snel gesproken. Hierdoor zijn de dialogen niet altijd goed te volgen, maar het verhaal blijft wel duidelijk. De dialogen zijn snel. Er worden regelmatig woordgrapjes gemaakt. Zo is 'fuik' een woord dat gebruikt wordt om te vloeken en wordt er tegen een inktvis gezegd: “Ik hak je tot calamaris”. Ook simpelere humor in beeld en geluid komen voor. Zo zijn er een paar oudere vissen die niet zo goed kunnen horen en regelmatig winden laten.

Leeftijdsadvies

“Haaibaai” is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Vanaf die leeftijd zijn ze zich steeds meer bewust van andermans emoties, hierdoor zullen ze Pi goed begrijpen als hij het rif wil redden. Ze zullen af en toe misschien moeite hebben met de moeilijke woorden, maar ook zonder de betekenis te kennen, is het verhaal goed te volgen.

Trailer

Bijzonderheden

In "Haaibaai" wordt Vlaams en Nederlands gesproken. De stem van Cordelia is ingesproken door Anouk van de meidengroep ‘KUS'. ‘KUS' heeft ook de stemmen van de garnalen ingesproken, en is verantwoordelijk voor de titelsong ‘Mama'.

Jullie mening

Ook leuk

Game 6+ JR

Pippi Langkous

Pippi Langkous

Pippi Langkous

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

THOR: De legende van Walhalla

THOR: De legende van Walhalla

THOR: De legende van Walhalla

Meer weten...

Website 6+ JR

Noddy

Noddy

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren