Productie-detail

H2O

H2O

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
37 waarderingen

H2O is een Australische dramaserie waarin de drie vriendinnen Emma, Cleo & Ricky allerlei spannende avonturen beleven.

23 min. : Zapp. AL. : Wordt op dit moment niet uitgezonden. Ja.

Beschrijving inhoud

H2O is een Australische dramaserie waarin de drie vriendinnen Emma, Cleo & Ricky allerlei spannende avonturen beleven. Deze meiden zijn geen gewone meiden. Ze veranderen in minder dan tien seconden in zeemeerminnen wanneer ze in aanraking komen met water. Dit geheim proberen ze zo goed en zo kwaad als het kan verborgen te houden voor de buitenwereld. Ze raken dan ook regelmatig in de problemen wanneer één van hen op een ongelukkig moment toch in aanraking komt met water. Naast de nadelen heeft het af en toe ook zo zijn voordelen. Zo beschikken ze alle drie over speciale krachten. Emma kan water bevriezen, Cleo kan water vervormen en Ricky kan water later verdampen. Eén keer in de maand moeten de drie vriendinnen extra voorzichtig zijn, dit is wanneer het volle maan is. Wanneer dit fout gaat hebben de meiden geen controle meer over zichzelf en geven ze zich volledig over aan de krachten van de maan. Gelukkig weet hun vriend Lewis van hun geheim af en houd hij een extra oogje in het zeil om de meiden te beschermen.

Het taalgebruik in de serie is niet bijzonder ingewikkeld. De dialogen zijn over het algemeen niet erg lang en goed te volgen. Er komen nauwelijks moeilijke woorden voor in de serie en er zijn geen enge scènes. De serie probeert een zo reëel mogelijk beeld te geven van het leven van drie jonge meiden die een geheim met zich meedragen. Alleen uit het feit dat ze af en toe in zeemeerminnen veranderen blijkt dat er wat fantasie aan te pas komt. Maar ook dit fenomeen is zo vormgegeven dat je bijna niet merkt dat dit geen werkelijkheid betreft.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit H2O aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 9 jaar. Vanaf deze leeftijd kunnen ze zich identificeren met de hoofdpersonen Emma, Cleo & Ricky. Daarnaast zullen kinderen in deze leeftijd zich eerder herkennen in de onderwerpen die aanbod komen, zoals verliefdheid, vriendschap, concurrentie en het vinden van een geschikt bijbaantje. Kinderen in deze leeftijd kijken tegen oudere karakters op. Tevens is een 9-jarige in staat de ondertiteling van de serie goed te lezen.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Nanny McPhee

Nanny McPhee

Nanny McPhee

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Leven tussen twee huizen: Renée

Leven tussen twee huizen: Renée

Leven tussen twee huizen: Renée

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Chieko

Chieko

Chieko

Meer weten...