Productie-detail

Groeien

Groeien

TV & Film VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
31 waarderingen

Kijk hoe appels, tomaten, komkommers en andere gewassen groeien.

5 min. : Zappelin. AL. : Onderdeel van KRO Kindertijd.

Beschrijving inhoud

In de kleuterdocumentaire "Groeien" word je als kijker elke keer weer meegenomen door een kind bij het verbouwen van groente of andere gewassen. Het kind dat centraal staat in de aflevering zet eerst al zijn of haar spullen klaar en gaat eventueel met behulp van vader of moeder aan de slag. De grond wordt bewerkt, de zaadjes geplant en water gegeven. Daarna volgt een animatie waarin het groeien wordt laten zien. Aan het einde oogst het kind de groente en snoept er wat van.

In de serie wordt op speelse manier, door een kind, laten zien hoe het werkt met verbouwen van groente of gewassen. Dit alles wordt ondersteund met in elke aflevering dezelfde muziek. Er wordt nauwelijks gesproken, af en toe door het kind die iets vraagt of zegt. Vaak wordt er een dier gevonden tijdens het werk, een pissebed, kikker of lieveheersbeestje, deze krijgt even extra aandacht. De serie heeft een vaste structuur. Aan het einde wordt gezegd door kinderstemmen wat er is verbouwd, bijvoorbeeld erwten, maïs of tomaten.

Leeftijdsadvies

Ondanks dat er elke keer weer iets anders verbouwd wordt, is elke aflevering voorspelbaar omdat deze steeds hetzelfde verloopt. Dit is voor jonge kinderen erg fijn omdat ze dan weten wat ze kunnen verwachten, dit geeft een veilig gevoel. Kinderen vanaf 3 jaar vinden het fijn om naar andere kinderen te kijken, de muziek is rustig en het zijn realistische beelden. De gebeurtenissen vinden plaats in een vertrouwde context (tuin). Deze serie is dan ook geschikt vanaf deze leeftijd.

Aflevering (Bonen)

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 3+ JR

Dorothy The Dinosaur

Dorothy The Dinosaur

Dorothy The Dinosaur

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

Biggetje Dun

Biggetje Dun

Biggetje Dun

Meer weten...

App 3+ JR

Heppi naar Bed met Jop de Giraf

Heppi naar Bed met Jop de Giraf

Heppi naar Bed met Jop de Giraf

Meer weten...