Productie-detail

Green-kids

Green-kids

TV & Film VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Leer en ontdek met Lodewijk en de Green-kids van alles over bloemen, planten en dieren.

5 min. : RTL Telekids. AL.

Beschrijving inhoud

In Green-Kids staat het ontdekken van de omgeving, het avontuur, maar eveneens het hebben van plezier, centraal. Zo komen kinderen spelenderwijs weer in contact met de natuur. Lodewijk reist met zijn programma het hele land door. Hier wordt hij bijgestaan door een aantal kinderen, genaamd Green-Kids, met wie hij op pad gaat. Op locatie stellen deze kinderen tal van vragen aan vakmensen, zoals bijvoorbeeld "Wat is honing?', en gaan ze meestal zelf ook aan de slag.

In beeld verschijnen af en toe informatieve teksten zoals onder andere 'Een volk kan bestaan uit wel 50.000 bijen!' Tevens is er in iedere aflevering een item genaamd: Vraag van de dag. Hier stelt een kind een vraag aan 'groenexpert' Lodewijk. Zo stelt Milo de vraag: 'Hoe worden zieke plantjes beter?'. Tijdens de afleveringen noemt Lodewijk ook de website www.green-kids.nl. De beelden zijn puur realistisch, sluiten aan bij het onderwerp en maken goed duidelijk wat er bedoeld en uitgelegd wordt.

Leeftijdsadvies

'Green-Kids' is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Vanaf deze leeftijd krijgen ze meer interesse in de omgeving/ natuur om hen heen. Tevens vinden ze het leuk om dingen te ontdekken en zullen zij de leerzame informatie beter begrijpen.

Bijzonderheden

Lodewijk is o.a. bekend van het RTL4-programma "Eigen Huis & Tuin".

Jullie mening

Ook leuk

App 7+ JR

Het Klokhuis: Zoek het uit

Het Klokhuis: Zoek het uit

Het Klokhuis: Zoek het uit

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

HOP

HOP

Website 7+ JR

Codekinderen

Codekinderen

Codekinderen

Meer weten...