Productie-detail

Green Dream District

Green Dream District

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Joris en Levi nemen je mee op hun zoektocht naar het meest duurzame idee van 2012!

: Disney XD. AL. : Elke ma en do om 15.20 uur.

Beschrijving inhoud

In het programma "Green Dream District" krijgen jonge uitvinders uit heel Nederland de kans om hun uitvinding te presenteren aan een driekoppige vakjury. Presentatoren Levi van Kempen en Joris Putman reizen met hun Disney XD Discovery Truck door heel Nederland en stoppen op scholen met de beste inzendingen. Hier gaan ze op zoek naar duurzame ideeën.

Het programma staat in het teken van duurzaamheid en techniek. Op de scholen waar Levi en Joris komen wordt een elektrische kartbaan aangelegd en is het tijd om te feesten op de energie opwekkende dansvloer. Tevens krijgt een aantal kinderen vervolgens de mogelijkheid om hun uitvinding te presenteren aan de jury. Deze presentatie wordt ondersteund door een filmpje. Een aantal uitvindingen zijn 'De Aqualift' en de 'Save Energie App'. De jury kan in totaal 30 punten geven. Echter krijgen ook fans de kans om via de site te stemmen. Tevens is er aandacht voor NederlandSchoon en kan de kijker een iPad winnen door de slagzin 'Een schone buurt is prettiger...', af te maken. Hierdoor zal men de site www.greendreamdistrict.nl dan ook noemen.

Levi geeft ook informatie over bijvoorbeeld hoelang het duurt voordat kauwgom vergaat. De uitvinders worden tijdens het ontwikkelen van hun uitvinding bijgestaan door een Green-Coach. Tijdens de presentatie wordt dan ook teruggeblikt en zien we hoe men tot het resultaat gekomen is. In de afleveringen worden ook mensen en kinderen geïnterviewd. Ook zien we soms een reportage waarin Joris samen met een kind op onderzoek uit gaat. Zo komt hij onder andere terecht bij de TU Delft en kijkt men naar hoe je kunt rijden op zonne-energie. De afleveringen bevatten soms moeilijke woorden en een soms ietwat ingewikkelde technische uitleg. Alle beelden zijn puur realistisch en tevens is iedere aflevering herkenbaar aangezien het format onveranderd blijft.

Leeftijdsadvies

'Green Dream District' is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Vanaf deze leeftijd vinden ze het leuk om bezig te zijn met techniek. Zo vinden ze het leuk om dingen te ontwikkelen en te ontwerpen. Tevens denken zij na over hoe zij bij kunnen dragen aan een betere wereld/omgeving. Hierdoor sluit dit programma goed aan bij hun interesses en daagt het hen uit iets voor de wereld/omgeving te betekenen.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Escape from Planet Earth

Escape from Planet Earth

Escape from Planet Earth

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Spy Kids: All The Time In The World

Spy Kids: All The Time In The World

Spy Kids: All The Time In The World

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

De Schippers van de Kameleon

De Schippers van de Kameleon

De Schippers van de Kameleon

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren