Productie-detail

Good Luck Charlie

Good Luck Charlie

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
22 waarderingen

Het vierde kindje Charlie, een nakomertje van het gezin, zorgt voor veel chaos.

25 min. : Disney Channel. AL. : Ma t/m vrij omstreeks 12:05, 18:00 en 20:30 uur.

Beschrijving inhoud

Good Luck Charlie is een Amerikaanse comedy rondom de familie Duncan. Deze familie bestaat uit moeder Amy, vader Bob, dochter Teddy, zoon PJ en de jongste zoon Gabe. Wanneer dochter Charlie geboren wordt, het vierde kind en nakomertje van het gezin, moeten zij zich allemaal erg aanpassen. De ouders moeten na de geboorte weer aan het werk en daarom vragen zij de drie andere kinderen, mee te helpen met de opvoeding van Charlie. Dit brengt veel chaos met zich mee, de drie kinderen moeten namelijk ook nog werken aan hun sociale leven en schoolwerk. Vaak nemen ze daarom Charlie mee naar verschillende plekken en dit zorgt voor grappige momenten. Dochter Teddy, maakt zelfs een videodagboek voor Charlie over de gebeurtenissen rondom het gezin, om ervoor te zorgen dat Charlie hier later naar kan kijken en het beter zal doen als zij. Deze beelden vormen de afleveringen. Naast de bijzonderheden rondom Charlie maken de gezinsleden onderling ook verschillende problemen mee, toch zijn deze altijd aan het einde van de serie weer opgelost.

De serie start en eindigt altijd met het videodagboek. De afsluiting bevat een terugblik op de dag met daarna de aftiteling, waarbij ondertussen een grappig stukje wordt vertoond, bijvoorbeeld Gabe die een ei op iemands hoofd kapotslaat. In de serie wordt veel gebruik gemaakt van dialogen tussen de personages onderling. Deze dialogen bevatten redelijk lange zinnen en worden vlot gesproken. In de serie wordt veel gebruik gemaakt van humor. Deze humor zie je terug in beeld, maar ook in woord. Zo komt PJ met een nieuwe hartsvriendin thuis, waarvan hij zegt dat ze heel veel gemeen hebben, als ze binnenkomt, blijkt het een oude oma te zijn. Ook de opvoeding van Charlie zorgt voor grappige stukjes. Wanneer Teddy haar meeneemt naar school, blijkt de meest gemene en serieuze leerkracht een grote zwak te hebben voor kleine baby's en begint de meest rare geluidjes naar de baby te maken. Al deze humoristische stukjes en opmerkingen, worden nog meer aanstekelijk gemaakt doormiddel van een lachband.

Leeftijdsadvies

De serie bevat veel humor die kinderen moeten snappen, denk bijvoorbeeld aan ironische en sarcastische opmerkingen. Daarom sluit deze serie aan bij de leeftijd vanaf 10 jaar. Ondanks dat de serie in principe draait om het leven van het kleine zusje, gaat het vooral om de levens van de oudere kinderen, zij hebben ze maken met diepere vriendschappen en relaties. Baby Charlie maakt de situaties wel een stuk kinderlijker wat de serie wat toegankelijker maakt voor kinderen vanaf 9 jaar.

Bijzonderheden

's Avonds wordt op Disney Channel de serie met ondertiteling uitgezonden.

Impressie van de serie (ondertiteling)

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Holland Sport Junior

Holland Sport Junior

Holland Sport Junior

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Retourtje Israël

Retourtje Israël

Retourtje Israël

Meer weten...

Boek 9+ JR

Diefstal op de Oriënt Express

Diefstal op de Oriënt Express

Diefstal op de Oriënt Express

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren