Productie-detail

Gnomeo & Juliet

Gnomeo & Juliet

TV & Film VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
6 waarderingen

Zal de liefde tussen de blauwe Gnomeo en de rode Juliet standhouden, ondanks de 'burenruzie' tussen de blauwe en rode tuinkabouters?

84 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

Het beroemde liefdesverhaal van Romeo & Juliet is in een nieuw jasje gegoten in "Gnomeo en Juliet". Dit verhaal speelt zich af in de wereld van de rode en blauwe tuinkabouters. Tussen beide groepen is er al jaren sprake van een 'burenruzie'. Beiden doen er dan ook alles aan om elkaar het leven zuur te maken. Wanneer de bewoners het huis verlaten komen de kabouters tot leven en gaat de ruzie onverminderd voort. Wanneer echter de rode kabouter Juliet en de blauwe kabouter Gnomeo elkaar treffen, is het liefde op het eerste gezicht. Terwijl de rode en de blauwe kabouters doorgaan met het uitvechten van hun vete, bloeit er iets moois op tussen de twee 'tortelduifjes'. Is er sprake van eeuwige liefde of zal de vete hen uit elkaar drijven?

In de film spelen veel karakters mee zoals onder andere Juliets vriendin kikker Nanette en hun gezamenlijke en komische vriend de roze flamingo. Kikker Nanette is in de film de ervaringsdeskundige als het gaat om de liefde. Zo doet ze uitspraken als: 'je weet toch dat hij je dumpt zodra hij weet wat je weegt' of 'scheiden brengt zo'n zoete pijn'. Zo wordt dus, middels een schuine knipoog, de link gelegd met de echte wereld. In de film komen een aantal moeilijke woorden voor die niet worden uitgelegd. Dit zijn onder andere de woorden pesticiden, delicaat en insinueren. De film bevat een rustig spreektempo, een aantal actie-scènes en humor in beeld, geluid en dialoog. De film wordt echter voornamelijk gekenmerkt door de liefde tussen de twee kabouters. Elton John leende een groot aantal liedjes aan de film. Bij de grasmaaierrace klinkt 'Saturday night’s alright for fighting' en als de romantiek daar is horen we 'Hello, Hello' of 'Don’t go breaking my heart'.

Leeftijdsadvies

De film 'Gnomeo & Juliet' is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Vanaf deze leeftijd zijn ze instaat zich in te leven in de verschillende personages. Zij zullen dan ook de tweestrijd van Gnomeo & Juliet, kiezen tussen de familie en de liefde, beter begrijpen. Tevens neemt op deze leeftijd de behoefte aan spannende vormen van entertainment toe. De actie- scènes, afgewisseld met rustige scènes, zullen hen dan ook weten te boeien. De Engelse versie is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar, met hun leesniveau kunnen ze de ondertiteling goed lezen.

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 5+ JR

Otto is een neushoorn

Otto is een neushoorn

Otto is een neushoorn

Meer weten...

Boek 5+ JR

De toverdoos

De toverdoos

De toverdoos

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

De Smurfen - Daar is de lente!

De Smurfen - Daar is de lente!

De Smurfen - Daar is de lente!

Meer weten...