Productie-detail

Ghost Rockers

Ghost Rockers

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
6 waarderingen

Vier tieners krijgen de kans van hun leven op de DAM-academie, maar helaas wordt het ze erg moeilijk gemaakt.

12 min. 2014-12-08 16:50:00. Studio 100. 9 . :50 bij Telekids op RTL8.

Kenmerken

  • Televisieprogramma
  • 12 minten per aflevering
  • Avontuur, muziek
  • Talent, bandjes, school

Beschrijving inhoud

Ghost Rockers is een programma waarbij vijf tieners worden toegelaten op de DAM-academie, een hippe kunstschool waar toekomstige sterren worden geboren. De afleveringen duren ongeveer 12 minuten. Ze zijn los van elkaar te bekijken, maar zijn het beste te volgen en te begrijpen als serie.

Elke aflevering begint met een lied, waarin de tieners Mila, Jonas, Charlie, Jimmy en Alex worden voorgesteld en waarin een kleine impressie wordt gegeven van de aflevering. De tieners beschikken over een hoop talent en vormen samen de band ‘Ghost Rockers’, ze gaan hard aan de slag. In de kelder van de DAM vinden ze instrumenten die vanzelf beginnen te spelen wanneer je ze vastpakt. Het blijken de geesten te zijn van de overleden bandleden van de Freebirds. Hoewel iedereen ontzettend enthousiast is, ontbreekt dit enthousiasme bij de schooldirecteur. Het enige wat voor hem telt is ‘Star quality’, en dat is nu net een zwakker punt voor de Ghost Rockers. Ook de zoon van de schooldirecteur wilt graag doorbreken met zijn single, maar helaas lukt dit niet. Op allerlei manieren proberen ze de Ghost Rockers in de weg te zitten.

Leeftijdsadvies

Het programma is aan te raden voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar. Ghost Rockers is een reeks van afleveringen die gaat over tieners. De gebeurtenissen vinden plaats op school, wat voor kinderen van deze leeftijd goed te herkennen is. De leeftijd van de tieners sluit uiteraard aan bij deze leeftijdscategorie. Spannende momenten worden afgewisseld met grappige en stoere momenten.

Menig recensent

Ghost Rockers amuseert je zeker, maar er zit ook nog een leerzaam doel achter. De tieners Mila, Jonas, Charlie, Jimmy en Alex worden toegelaten op de DAM en blijven keihard werken om hun doel te behalen. Deze boodschap komt bij kinderen binnen, het goede voorbeeld wordt in ieder geval gegeven. Realiteit wordt afgewisseld met dingen die in het ‘normale’ schoolleven helemaal niet kunnen. Een erg leuke serie voor kinderen vanaf 9 jaar.

 

KimDeze recensie is geschreven door Kim Eversdijk. Kim studeert aan de PABO op de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen. Ze vindt het erg leuk om kinderboeken te lezen en ook voor te lezen in de klas. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Annie

Annie

TV & Film 9+ JR

Animals United

Animals United

Animals United

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

The Princess Diaries

The Princess Diaries

The Princess Diaries

Meer weten...