Productie-detail

Genji

Genji

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
9 waarderingen

Bo is verslaafd is aan de boeken over haar heldin Genji. Ze besluit een oosterse vechtsport te leren als haar blinde vriendinnetje Lot ook door de nare Vincent gepest wordt.

15 min. : Zappelin. AL. Een Engels ondertitelde versie is online beschikbaar.

Beschrijving inhoud

"Genji" is een korte film van de KRO over het Aziatische meisje Bo. Ze is een grote fan van Genji, een superheldin. Bo leest vaak in de boeken over Genji. Bo wordt gepest door Vincent, een grote stoere jongen. Vincent pest niet alleen Bo maar ook het blinde meisje Lot. Door hun gezamenlijke "vijand" worden ze vriendinnen. Bo wil wat doen tegen de pesterijen van Vincent en vindt bij toeval een oplossing. Zullen de pesterijen van Vincent stoppen?

De film Genji duurt slechts 15 minuten. De film is opgebouwd uit hoofdstukken. Allereerst stelt Bo zich voor en vertelt dat ze een verhaal gaat vertellen. Dan begint het eerste hoofdstuk. De hoofdstukken heten achtereenvolgens Vincent, Lot, Aikido en Genji. Steeds als er een nieuw hoofdstuk begint, komt de titel van dat hoofdstuk in beeld. De hoofdpersoon van de film is Bo, een achtjarig Aziatisch meisje. Bo maakt een ontwikkeling door in de film. In eerste instantie is het een verlegen meisje dat erg bang is voor Vincent. Gaandeweg wordt ze steeds stoerder en leert ze de vechtsport aikido. Het taalgebruik in Genji is eenvoudig en het spreektempo is rustig. De film bevat geen humor, het gaat juist over een serieus onderwerp, namelijk pesten. Als er niet wordt gesproken wordt de film soms ondersteund door muziek. Genji is Nederlandstalig, maar er bestaat ook een Engels ondertitelde versie van de film. De film is chronologisch opgebouwd en heeft een vrolijk einde.

Leeftijdsadvies

Genji is geschikt voor kinderen vanaf minimaal 6 jaar. De structuur, taalgebruik en thema past al bij jongere kinderen maar vanwege mogelijke schadelijke beelden pas geschikt vanaf 6 jaar. Kinderen vanaf 6 jaar is zich wel steeds meer bewust van zijn eigen en andermans emoties. Kan beschrijven wat anderen voelen. Dit thema pesten past daar goed bij. De vriendschap tussen Bo en Lot is een belangrijk aspect van de film, net als de pesterijen van Vincent.

Bijzonderheden

  • Genji won in 2008 de Prix Jeunesse Unesco Award.

Genji deel 1

Genji deel 2

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Rapunzel (Tangled)

Rapunzel (Tangled)

Rapunzel (Tangled)

Meer weten...

Podcast 6-9 JR

De Waanzinnige Podcast

De Waanzinnige Podcast

De Waanzinnige Podcast

Meer weten...

TV & Film 6-12 JR

Keets Vlog

Keets Vlog

Keets Vlog

Meer weten...