Productie-detail

Gek op Jou!

Gek op Jou!

TV & Film VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
21 waarderingen

Yes-R bezoekt de geheime liefde van iemand en probeert hen op date te sturen.

: Zapp. : Elke di om 16:35 uur in ZappLive op Zapp en zo in de herhaling in Van hier tot Tokio .

Beschrijving inhoud

"Gek op Jou!" is een programma over kinderen tussen de 11 en 13 jaar die een geheime liefde hebben. Rapper Yes-R gaat op bezoek bij deze kinderen en verrast degene op wie ze verliefd zijn met een rap. Om een goede rap te maken, stelt Yes-R allerlei vragen aan degene die verliefd is. Dit zijn vragen als: ‘Waar zag je hem/haar voor het eerst?’ ‘Wat is er zo speciaal aan?’ ‘Wat voel je als je die persoon ziet?’ en ‘Wat zou je willen doen als date?’. Wanneer de rap is gezongen door Yes-R, kan degene voor wie het is gezongen kiezen om met Yes-R mee te gaan en te kijken wie er verliefd op hem/haar is. Als ze meegaan, wordt er verkering gevraagd. Als het antwoord ja is volgt er een date. Dit kan bijvoorbeeld zijn frietjes eten, bowlen, lasergamen, uit eten of naar de bioscoop.

Aan het eind van een aflevering zie je kort hoe de date was, als deze er is geweest. Wanneer er geen ‘ja’ wordt gezegd op de verkering, is te zien waarom er nee werd gezegd. Yes-R praat vervolgens met degene die zo verliefd was, om hem/haar wel een goed gevoel te geven. Er wordt vlot gepraat met af en toe Engelse woorden als ‘sexy’, ‘chickie’, ‘mocro flavour’ en ‘player’. Verder komen er nauwelijks moeilijke woorden voor. De beelden volgen rustig op elkaar, er wordt wel regelmatig van camerastandpunt gewisseld. Aan het begin, eind en tussen de scènes door hoor je kort muziek. Daarnaast is er natuurlijk muziek te horen bij de rap van Yes-R.

Leeftijdsadvies

"Gek op Jou!" is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Vanaf deze leeftijd krijg je belangstelling voor kinderen van het andere geslacht waarna de eerste kalverliefdes ontstaan. Het programma past goed bij de leef- en belevingswereld van 10 jarige en oudere kinderen. De personen in de serie zijn zelf ook van die leeftijd, zodat je je als kijker er mee kunt identificeren.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 10+ JR

Snuf de Hond

Snuf de Hond

Snuf de Hond

Meer weten...

Game 10+ JR

LEGO Batman 3: Beyond Gotham

LEGO Batman 3: Beyond Gotham

LEGO Batman 3: Beyond Gotham

Meer weten...

Boek 10+ JR

Mijn opa de bankrover

Mijn opa de bankrover

Mijn opa de bankrover

Meer weten...