Productie-detail

Garfield 2

Garfield 2

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
4 waarderingen

Garfield gaat met zijn baasje Jon naar Londen waar hij vervolgens wordt verwisseld met een kat die prins is. Zal hij zijn baasje ooit nog terugzien?

82 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

‘Garfield: A Tail of Two Kitties’ is de tweede film van Garfield en is net zoals de eerste gebaseerd op de gelijknamige strip van Jim Davis. In deze film reist Garfield samen met het hondje Odie af naar Engeland om zijn baasje Jon, die in Londen is om zijn vriendin Liz ten huwelijk te vragen, te verrassen. Ondertussen overlijdt aan de andere kant van Engeland een rijke vrouw die al haar bezittingen, waaronder een groot kasteel, nalaat aan haar kat Prince die precies op Garfield lijkt. De twee worden dan ook per ongeluk verwisseld. Garfield krijgt hierdoor het luxe leventje van Prince, inclusief een butler en een groep dierenvrienden. Lord Dargis, die als volgende op de lijst staat van erfgenamen voor het kasteel, wil Prince ofwel Garfield echter uit de weg ruimen zodat hij al de bezittingen alsnog erft. Zal het Garfield lukken Lord Dargis te stoppen? En zal hij Jon ooit nog terugzien?

Ook de tweede film van Garfield bevat veel humor, bijvoorbeeld als Garfield per ongeluk één duur beeld omstoot en deze vervolgens de volgende aantikt en deze weer de volgende waardoor een domino effect ontstaat. Het laatste beeld valt op de slechterik, Lord Dargis. Alle beelden hebben felle kleuren. De beelden volgen regelmatig snel op elkaar. Ook komen er liedjes voor in de film. Deze zijn Nederlandstalig en worden door de personages gezongen. Het taalgebruik is veelal vlot. Regelmatig zijn er langere dialogen. In beeld gebeurt er echter zoveel waardoor de concentratie bij deze langere dialogen makkelijker vastgehouden kan worden. Er wordt nauwelijks gebruik gemaakt van moeilijke woorden. Wanneer deze wel voorkomen worden ze niet uitgelegd. Moeilijkere woorden zijn bijvoorbeeld ‘romance’.

Leeftijdsadvies

De film is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Voor jongere kinderen zullen de beelden wel aantrekkelijk zijn, maar zij zullen het verhaal niet precies kunnen volgen. Ook de grapjes die worden gemaakt zijn beter te begrijpen voor kinderen vanaf 6 jaar. Zij kunnen daarnaast de snelle beelden en het vlotte taalgebruik volgen.

Bijzonderheden

De stemmen in de Nederlandse versie zijn ingesproken door o.a. Beau van Erven Dorens en Albert Verlinde.

Jullie mening

Ook leuk

Game 6+ JR

Red Ed uit het Spookhuis

Red Ed uit het Spookhuis

Red Ed uit het Spookhuis

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

MeesterSpion

MeesterSpion

MeesterSpion

Meer weten...

Boek 6+ JR

Dat gaat mis, Mees!

Dat gaat mis, Mees!

Dat gaat mis, Mees!

Meer weten...